Kabelku zlaďte s oblečením a šperky vyberte ako korunku krásy

Zladiť celý outfit je niekedy hotová veda. Rovnako, ako pri výbere oblečenia, tak aj pri výbere doplnkov a šperkov je vždy potrebné myslieť na to, aké vlastnosti charakterizujú váš osobitý štýl. Akým dojmom chcete pôsobiť vy, váš štýl, a teda aj oblečenie a šperky?  V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako dokonale zladiť celý outfit a doplniť, alebo zvýrazniť ho šperkami.

Spoločenská noblesa

Narodeninová oslava, firemný večierok, rande, divadlo či dokonca ples... Kedykoľvek chcete mať štýl a vyzerať sexy, oplatí sa siahnuť po listovej kabelke a vhupnúť do lodičiek. Chybu určite nikdy neurobíte, ak sa rozhodnete zainvestovať do čiernej koženej listovej kabelky a matných kožených lodičiek. Túto dvojku vynosíte jedna radosť. K nim si môžete dovoliť zladiť večerné kokteilové šaty (MUST HAVE kúsok vášho šatníka ), ale určite aj elegantné čierne nohavice, puzdrovú sukňu a asymetrickú blúzku.

Pri výbere šperkov k spoločenskému outfitu, platí jedno univerzálne pravidlo – honosné šperky si môžete dovoliť, ak je vaše oblečenie striedmejšie, to isté platí aj naopak. K jednoduchej čiernej toalete sa perfektne hodia žiarivé perly, trblietavé náramky, prstene, náušnice, spony do vlasov. Z vybraných doplnkov však zvoľte jeden, ktorý bude dominantný, zatiaľ čo ostatné šperky budú už  dolaďovať a vyvažovať váš celkový outfit.

Éterická bohémka

Módne štýly a trendy sú väčšinou závislé na ročnom období. Leto je úžasným obdobím, ktoré vám dáva možnosť predviesť sa v tom najlepšom svetle. V lete prioritne chodíme ľahko a vzdušne oblečení, to isté platí aj v prípade kabeliek. Veľké kabelky do ruky či na rameno sú v lete skôr príťažou než štýlovými spoločníkmi.

Skvelou voľbou sú preto väčšie listové kabelky či stredne veľké crossbody, alebo roztomilé dámske ruksaky. Tieto kabelky vás nezradia ani na letných festivaloch. Sú malé, praktické a neskutočne štýlové. Či už si vyberiete éterický outfit ethno víly alebo bohémsky overal sexy divy, doplňte ich vždy nízkymi hnedými sandalkámi s aplikáciou a crossbody kabelkou s výraznou potlačou či netradičným tvarom.

Počas tropických dní môžete s čistým svedomím predviesť svoju pestrú plejádu šperkov. Ich farba, lesk a zaujímavý dizajn vie skvele oživiť váš letný outfit, dodať mu šmrnc a povýšiť ho na novú úroveň. Dovoliť si môžete aj visiace a bohato zdobené tzv.“ chandelier “ náušnice či mohutné „statement“ náhrdelníky. Atmosféru prímorska si môžete navodiť pomocou šperkov s nádychom exotiky. Výborný je napríklad tyrkys v kombinácií so striebrom, či rôzne rímske a mytologické motívy na náramkoch, prsteňoch a náhrdelníkoch.

Nežná pastelová kráska

Pastelové doplnky v podobe kabeliek, topánok či šperkov sú decentné, elegantné a veľmi ženské. Dokážu totiž každý outfit osviežiť a omladiť váš  celkový look. Nie sú výrazné na prvý pohľad, ale napriek tomu sa môžu stať pomyselnou čerešničkou vašich outfitov. Doplnky v bledomodrom, pudrovo ružovom, mentolovom či žltom odtieni si totiž budú rozumieť s ostatnými farbami a hravo ich môžete kombinovať aj medzi sebou. Stačí len trocha fantázie a vkusu, aby ste vedeli zaujať.

Neodolateľne budete vyzerať, ak si oblečiete jednoduché biele plisované šaty, ktoré doplníte pastelovými akcentmi. A vôbec nemusia byť v jednotnej farbe. Vyberte si napríklad pudrovo ružovú kabelku do ruky alebo kabelku menších rozmerov, ktorú necháte ležérne visieť na ramene, k tomu sandálky na hrubom podpätku a opasok v jemnej mentolovej farbe. Vlasy si stiahnite do copu alebo neuhladeného drdolu, čím necháte vyniknúť bohato zdobené visiace  náušnice v pastelových farbách.

Rebelský grunge štýl

Milujete uvoľnenosť,  pohodlie, kockované košele, roztrhané džínsy, conversky, biker čizmy, a absenciu akýchkoľvek pravidiel? Tak potom je novodobý grunge štýl pre vás ako stvorený. Aj k takému ležérnemu a na oko neupravenému štýlu patrí kabelka a šperky. Grunge sa dá realizovať na viacero spôsobov a každá žena si v ňom môže nájsť to pravé pre seba.

Je jasné, že k tomuto štýlu sa nehodí klasická biznis grab-tote kabelka, na ktorú ste zvyknutá, ale nikdy nie je neskoro vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Výrazná kabelka, možno v netradičnom dizajne, ozdobená hrubou reťazou či vybíjaním, sa skvelo hodí k rovnako ladenému monumentálnemu náhrdelníku alebo k chokeru s príveskom v tvare krížika, ku ktorému zvolíte podobné náušničky.