Nezabudnite ani na náramkové hodinky

Poznáte ten výraz, „presnosť je výsada kráľov“? Alebo „byť presný ako švajčiarske hodinky?“ Áno, áno, všetci občas meškáme, preto je dobré zaobstarať si naozaj presné hodinky. Náramkových hodiniek je na trhu strašne veľa. Preto nie je jednoduché vybrať si tie správne náramkové hodinky. Dnes si ich trošku priblížime.

Odkiaľ sa vzali?

Z nedávnej histórie vieme, že v roku 1884 si Leon Breitling vo Švajčiarsku otvoril hodinársku dielňu na výrobu chronografov a presných počítacích strojov pre priemyselné a vedecké využitie. Postupom času vynašiel jeho syn prvý chronograf s nezávislým strojčekom. Je to naozaj silná značka, ktorá otvorila brány hodinkám do sveta. Ale čo také „rolexky“? Tie sú tiež považované za symbol luxusu náramkových hodiniek. Aj keď nie sú najdrahšie, určite sú kvalitné a veľmi drahé. Firmu „Rolex“ založil v roku 1905 nemec Hans Wilsdorf. Ako prvý dostali v roku 1910 oficiálny certifikát pre chronometer a to prvýkrát v dejinách pre náramkové hodinky. Tieto hodinky však nie sú pre bežného smrteľníka a na bežné nosenie.

A čo náramkové hodinky dnes?

Aj náramkové hodinky podliehajú móde. Preto si dnes môžete vybrať z množstva druhov. Je na vás, či siahnete po oceľovom, chrómovom, koženom, textilnom, či silikónovom remienku. Takisto si treba zvážiť, či ich chcete ku krásnemu kostýmčeku do práce a zvolíte si jednoduché elegantné, alebo na šport, kde sa hodia práve textilné či silikónové.

Obvod hodiniek býva tiež pekne vyšperkovaný, väčšinou sú to drobné strieborné kamienky, ktoré dávajú trochu luxusný nádych. My, ktorí na „Rolexky“ nemáme, väčšinou siahame po dostupnejších značkách náramkových hodiniek. Zväčša je to Casio, Festina, Storm, Guess.

Nielen cena, ale aj kvalita je dôležitá

Možno ste maniačkami na náramkové hodinky a máte ich vo viacerých prevedeniach. Okrúhly ciferník, hranatý, veľké, malé, farebné...Hlavne, aby ladili ku každému outfitu, však? To poznám. Lenže nie všetko lacné sa aj vypláca. Silikónové hodinky patria medzi najlacnejšie. Dá sa však povedať, že nie sú až tak presné a ich životnosť nie je až taká veľká. No, ak sa aj vám páčia rôzne kovové odtiene, dávajte si pozor, aby sa vám čoskoro neošúchali a zo zlatej farby sa nestala strieborná alebo zo striebornej čierna. Tak ako pri všetkom, aj tu sa oplatí investovať do jedných kvalitných hodiniek, ktoré sa nám hodia naozaj ku všetkému. A občas si môžeme dopriať aj pár „lacnejších“ variant, ktoré sú tak trochu imidžové.

A ako sa o dámske hodinky starať?

Čo sa týka starostlivosti náramkových hodiniek, nie je to nič zložité. Hlavne ich udržujte v suchu a v čistote. Neutierajte ich premočenou handričkou, iba ak navlhčenou, prípadne nedostupné miesta vytrite vatovou tyčinkou. A vždy do sucha vyutierajte. Je dobré mať miesto, kam si ich odkladáte, napr. takú šperkovnicu alebo krabičku, aby nám aj nabudúce mohli robiť radosť.

Na našom e-shope nájdete najkrajšie náramkové hodinky Michael Kors tejto sezóny, s ktorými budete vždy presná a štýlová.