Povedzte áno športovým kabelkám

Určite mi dáte za pravdu, že jedna kabelka naozaj nestačí. Neexistuje predsa taká, ktorá sa hodí naozaj na každú príležitosť. Dať si k bežným rifliam a texaskám našu obľúbenú spoločenskú kabelku, tak to by bolo asi „faux pas“. Preto si aj na takéto ležérne príležitosti či športové aktivity treba zaobstarať aspoň jednu športovú kabelku. 

Prečo si vybrať športovú kabelku?

Asi každá z nás chodí rada do parku na prechádzku, či si len tak zacvičiť s kamoškami alebo sa prejsť uličkami mesta. Práve na takúto príležitosť sú určené športové kabelky. Sú určené na bežné nosenie, ale aj na každý deň. Práve mladé slečny ich s obľubou nosia do školy ako náhradu za ruksak. Nosia v nich knihy, pretože majú praktický priestor na knihy aj typické „babské vecičky“. Všestrannosť týchto kabeliek je naozaj veľká.

A akú si vybrať?

Aj športové kabelky môžeme rozdeliť do viacero kategórií podľa využitia.. Tým, že sú určené skôr na bežné nosenie, väčšinou sú vystavené aj väčšej záťaži. Preto bývajú väčších rozmerov, ale samozrejme, že sú aj menšie športové kabelky. Ich hlavnou prednosťou sú praktickosť a pohodlie. Bývajú vyrobené z pevných materiálov, väčšinou z bavlny alebo z umelej kože, vďaka ktorej sú nepremokavé. Z materiálov to bývajú aj hrubšie umelé textílie. Každá špotová kabelka má množstvo priečinkov, aby sme mali všetko na jednom mieste a pritom s prehľadom uložené.

Kam nosiť športovú kabelku?

Športové kabelky poznáme aj ako kabelky na šport. Tieto kabelky sú väčších rozmerov, aby sa nám do nich zmestil potrebný športový dres, obuv aj fľaša s vodou. Milé dámy ruku na srdce, ktorá z nás nechce ladiť ešte aj so športovým odevom a byť tak šik aj pri takejto činnosti?

Ďalším typom sú športové kabelky „shopper bags“ Tak ako poznáme tieto elegantné kabelky tohto druhu, takisto ich poznáme aj v športovom prevedení. Sú určené na väčšie nákupy v meste. Športové kabelky tiež veľmi obľubujú mamičky, ktoré chodia s deťmi na prechádzku. Množstvo priečinkov im umožní zobrať si všetko potrebné pre svoje dieťa a mať tak všetko pod kontrolou.

Nezabúdajme ani na dovolenkárov. Každá z nás si na dovolenku berie športovú tašku, kde zbalíme naozaj všetko. Výhodou športových kabeliek je nižšia cena. Tým, že sú vyrobené skôr z látok ako z pravej kože, určite si ich môže dovoliť každá z nás. A nie len jednu. Športové kabelky vyrábajú aj popredné svetové športové značky ako Adidas, Puma či Nike a iné. Ich cena je o trošku vyššia, ale zase kvalita a značka sú hlavnou doménou týchto kabeliek. K ležérnejšiemu outfitu sa skvelo hodí športová kabelka cez rameno„crossbody“. Umožňuje nám mať voľné ruky a pritom si užívať danú aktivitu.

Snáď sme Vás inšpirovali a trošku pomohli zorientovať sa aj v tejto oblasti „športových kabeliek“. Podeľte sa s nami a napíšte nám, akú športovú kabelku najradšej nosíte Vy a kam? Vyberte si aj z ponuky na Bellakabelky.sk .