5 tipov pri výbere kabelky na svadbu

Dostali ste pozvánku na svadbu a premýšľate nad tým, akú kabelku máte zvoliť k outfitu? Svadba je dôležitý moment nielen v živote budúcich mladomanželov, ale aj pre Vás, ako svadobných hostí. Preto jednoznačne potrebujete špeciálnu kabelku. Ale viete si skutočne zvoliť tú správnu? Zistíte v článku.

Kabelka na svadbu musí byť spoločenská

Svoje shopperky a iné väčšie kabelky, nechajte doma, nejdete predsa na nákup a ani do práce, ale na honosnú spoločenskú udalosť. Tak si podľa toho vyberajte aj kabelku. Tentoraz siahnite po listovkách alebo clutch kabelkách, ktoré sú elegantné, malé, pekné a sú úžasným doplnkom počas slávnostných udalostí, akou je aj svadba. Či si už vyberiete väčšiu alebo menšiu verziu listovej svadobnej kabelky, schovajte si do nej len to nevyhnutné a zbytočne ju neprepĺňajte.

Materiál

Svadobné kabelky nájdete v rôznych materiálových vyhotoveniach. Vo väčšine prípadov sú vyrobené z univerzálneho materiálu - z ekokože. Takúto kabelku na svadbu využijete určite viackrát, pretože ekokoža sa vyznačuje svojou odolnosťou a trvácnosťou, a teda sa tak ľahko nepoškodí. Ak chcete niečo odvážnejšie a výraznejšie, pokojne siahnite po saténe, kove, alebo v súčasnosti veľmi trendy semiši.

Harmonický celok je základ

Keď si vyberáte kabelku na svadbu, majte na pamäti, že výsledný outfit, ako aj všetky doplnky, by mali pôsobiť harmonicky a sofistikovane. Rozmyslite si, či svadbovú kabelku chcete outfit len dotvoriť, alebo ňou zaujať. Ak je Váš outfit striedmy, môžete si dovoliť oživiť ho výraznou svadobnou kabelkou, ktorá bude ligotavá, extravagantná so zvieracím vzorom, alebo  možno netradičného tvaru. To isté však platí aj naopak. Ak máte výrazné šaty, siahnite po jednoduchej kabelke.

Tón v tóne verzus kontrastný akcent

Ak ste sa rozhodli ladiť svadobnú kabelku s topánkami, máte na výber dve možnosti. Buď zostane verné pôvabnej kombinácii tón v tóne, alebo zvolíte kontrastnú farbu a ukážete okoliu svoj zmysel pre módu, uvoľnenosť a hravosť. Kontrastný akcent však môže byť zradný, preto si dajte pozor na správne zvolený farebný odtieň.

Stavte na istotu

Tie z Vás, ktoré nechcú experimentovať, môžu staviť na overenú klasiku, ktorou nikdy nič nepokazíte. Čierna farba je univerzálna, hodí sa ku všetkému a ladí so všetkým. Mať malú, čiernu spoločenskú kabelku je jednoducho základ. A verte nám, že svadobná kabelka v čiernej farbe nemusí za každých okolností pôsobiť nudne. Vyberte si takú, ktorá bude napríklad oživená zaujímavou sponou alebo retiazkovým remienkom.