Ako zladiť kabelku s topánkami

Pre každého človeka existuje niekde na svete druhý človek s absolútne spriaznenou dušou, každý zámok má nepochybne svoj kľúč, každý človek má matku a pre každú kabelku jestvujú dokonalé topánky. Módna zoznamka týchto dvoch nerozlučných kúskov má našťastie pestrý výber partnerov.

Pre dosiahnutie dokonalého súladu dnes už nemusíš dodržiavať striktné pravidlá. Porozumenie kabelky s topánkami spočíva práve v jemných rozdieloch. Keď budeš nasledovať cit nemôžeš sa len tak zmýliť...

Kabelka a topánky - Spriaznené duše

Prvé rande. Kabelka a topánky sa postavia k sebe a ty okamžite uvidíš či to funguje alebo naopak. Obe kúsky sa musia skvele dopĺňať. Spoločné vlastnosti ich nerozlučne spoja. Pre dokonalý súlad by kabelka a topánky nemali byť ani rovnaké ani odlišné. Polovičky sa zhodujú hlavne povahovo. Jednoducho z nich sála podobný pocit.  

Farby sa milujú aj napriek rozdielom

Aj keď nejavíš teoretický záujem o módu, určite sa ti do uší dostalo, že omieľané módne klišé kabelky a topánok v zhodnej farbe už dávno neplatí. Ak tak zladíš nevýrazné farby nevykonáš, samozrejme, žiadne módne faux pas, no bude to tak trocha každodenná nuda. O čosi horšie už vypáli kombinácia výrazných farieb. Potom už verejnosť ťažko presvedčíš o tom, že svedomito nečítaš schematické módne príručky z päťdesiatych rokov.

Časom preverené farebné dvojice, ako napríklad čierna a biela, olivová a hnedá, ružová a biela sú ti už určite známe. Farebná kabelka by mala byť žiarivom súlade s topánkami. Životným partnerom jemných pastelových odtieňov bude len ďalší pastelový odtieň , krikľavé si zasa najlepšie porozumejú s krikľavými.

Tón v tóne je módne odporúčaný prvok, no ak necítiš farby veľmi sa do toho nepúšťaj. Nie je tón ako tón a niektoré farby spolu ozaj nevyjdú aj keď ide o podobné odtiene.

Farebná kabelka

Medzi vzormi to často skončí rozchodom

Kombinácia dvoch vzorov môže byť ako vyprážaný hermelín s brusnicami, no najčastejšie z toho vyjde šošovicová polievka s mandarínkami z konzervy. Ladiť dva vzory je tancom na tenkom ľade a málokedy tieto pokusy vypália esteticky. So vzormi a potlačami preto pracuj opatrne . Nechceš predsa skončiť na rozvodovom súde.

Bez ohľadu na tvoju extravagantnú náladu pripusti, že vzorovaná kabelka nájde spriaznenú dušu v jednofarebných topánkach a naopak. Najkrajší vzťah započne keď dáš do hromady v zorovaný a jednoduchý kúsok vo farbe, ktorú vzor obsahuje.

Triviálnym príkladom módneho Jacka a Rose sú napríklad leopardie topánky s hnedou kabelkou, čierno biele bodky s farbou alebo škótske káro so smaragdovo zelenou.

Malá hnedá kabelka

Rovnaké štýly si budú verné

Treková obuv by spoločenskú kabelku, ktorá prežíva románik s lodičkami, určite podviedla so športovým ruksakom. To neznie ako šťastný vzťah. Kabelka a topánky sa k sebe musia štýlovo hodiť. Inak budeš vyzerať ako figurína vo výklade second handu.

Kabelka i topánky veľmi túžia patriť do jedného štýlu. Šport sa hodí k športu, elegancia k elegancii, leto k letu, jeseň k jeseni, večer k večeru a ráno k ránu. Vtedy si budú obe kúsky naozaj rozumieť a outfit jednoducho nemôže vypáliť zle. Štýlová kombinácia kabelky s topánkami udá outfitu jasný smer, dá mu povahu, charakter, zámer. Máločo je v móde lepšou stávkou na istotu.

Našťastie pre nás všetkých poznáme i módne hybridy. Jedným z najvernejších sú tenisky, ktoré neuškodia elegantnej listovej kabelke ani praktickému ruksaku.

Kabelka a topánky