Naše tipy pre záchranu poškodenej kabelky

Kabelky – dámska srdcová záležitosť, láska na prvý pohľad a dotyk. Vyberáme si ich veľmi starostlivo, dbáme na každý detail, podrobne hodnotíme kvalitu spracovania a v konečnom dôsledku sme za svoju vysnívanú favoritku ochotné utratiť nemalú sumičku. A keď ju už máme, sme na ňu neskonale pyšné a hrdo ju vystavujeme na obdiv. Ibaže zabúdame, že kabelky nie sú nákupné tašky a o tom, že by sme im mali dopriať aj vhodnú starostlivosti ani len nesnívame.

Tak či tak, určite sa aj vám neraz na kabelke niečo poškodilo, či už to bolo odtrhnuté ucho, pokazený zips, vytrhnuté zapínanie, opotrebované a popraskané rukoväte alebo škrabance. Keď sa vám to stalo, zúfalo ste premýšľali, čo s takou kabelkou robiť. Drobné chybičky krásy ľahko opravíte vďaka množstvu „babských rád“. Ale, čo tie väčšie? Tam už treba zvážiť výmenu kabelky.

Čo robiť s kabelkou bez záruky?

Ak sa vám poškodí kabelka v dobe trvania záruky, budete sa ju snažiť vyreklamovať u obchodníka. To je ten najbežnejší postup. Čo však v tom prípade, ak záručná lehota uplynula? Dámy, ktoré majú doma šikovných majstrov, zrejme im podsunú takúto kabelku na opravu. Časti kabelky, ktoré sa rozlepili je možné zalepiť špeciálnymi lepidlami. To vám však nezaručí, že po čase sa lepená časť znova nerozlepí.

Ak sa svojej milovanej kabelky nechcete vzdať a výmena kabelky teda nepripadá do úvahy, môžete ju odniesť k brašnárovi. Pripravte sa však na to, že aj tu sa môžu vyskytnúť drobné problémy. Tak napríklad, brašnárstvo ako také, je už takmer vymretým remeslom a nájsť poctivého brašnára hlavne, ak bývate na dedine, je náročná disciplína. Ak sa vám to podarí, pripravte sa na to, že oprava kabelky nie je lacnou záležitosťou. Nie raz sa stane, že oprava najmä, ak je nutné opraviť rozsiahlejšiu časť, stojí zhruba viac ako výmena kabelky.

Niekedy sa naozaj neoplatí X-krát opravovať poškodenú kabelku a utrácať na jej oprave, zatiaľ čo by ste ju mohli vymeniť a zakúpiť si možno aj o niečo trendovejší kúsok. Jednoducho neľutujte a zvážte výmenu kabelky, aj keď vám prirástla k srdcu.