Podľa čoho rozpoznáte fejkové peňaženky?

Tovar luxusných dizajnérskych značiek rozhodne nie je lacnou záležitosťou. O čo viac nás potom nahnevá, ak naletíme podvodníkom a kúpime si drahý fejk. Poradíme Vám niekoľko tipov, podľa ktorých jednoducho odhalíte, či v rukách držíte fejk, alebo originál Michael Kors peňaženku.

Materiál peňaženky MK

Pokiaľ ide o originál kožené dámske peňaženky Michael Kors, ktoré nájdete aj na našom e-shope, tak koža musí byť mäkká, prirodzená a mať typickú "koženú" vôňu. Ak si všimnete syntetický zápach alebo materiál pôsobí umelo - je to určite napodobenina. Dokonca, ak aj bola peňaženka zakúpená v zľave alebo ako outletový kúsok, musí uvedené atribúty nekompromisne spĺňať.

Kovové detaily, zipsy, cvočky

Originál dámske MK peňaženky sú charakteristické striebornými alebo zlatými kovovými detailmi, ktoré sa pri manipulácii neodierajú a farba nezlieza dolu. Hlavný a najväčší kovový prvok je označenie peňaženky,  a to hneď v niekoľkých podobách:

1. Kovová „platnička“ s logom Michael Kors  EST, 1981 pripevnená k vonkajšej časti peňaženky. Tá by mala byť rovnomerná, nápis by mal byť vyrytý rovnakým fontom, správne a rovnomerné rozmiestnenie písmen je tiež dôležitým faktorom.

2. Logo MK v kovovom (nie plastovom) krúžku, ktorý je ťažší, masívny a pôsobí luxusným dojmom.

3. Kovový nápis MICHAEL KORS – v tomto prípade hrá dôležitú úlohu pravidelné rozmiestnenie písmen.

Ďalším kovovým prvkom, ktorý by ste mali preskúmať je zips. MK používa obrandované jazdce. Zips by mal fungovať hladko, nemal by sa zasekávať a už vôbec by sa nemal rozchádzať.

Štítok s označením

Rozmery papierového štítku pripevneného k peňaženke sú: 42 mm (šírka) x 89 mm (výška). Je bledohnedej farby, označený bielym logom "MICHAEL Michael Kors". Na zadnej strane by ste tam nájsť informácie ako: čiarový kód a sériové číslo, ktoré definujú model, farbu a použité materiály a názov konkrétneho modelu. Štítok je veľmi často perforovaný na spodnej strane, takže môžete ľahko oddeliť cenu od značky. Niekedy sa však stáva, že sa štítok pri manipulácií a skenovaní čiarového kódou odtrhne a teda jeho absencia nemusí znamenať, že sa jedná o "fake".

Precízne prevedenie šitia

Originál dámske peňaženky musia byť precízne šité. Pri takýchto dizajnérskych značkách nie je priestor na „odfláknutú“ prácu a nezrovnalosti. Švy musia byť rovné a krásne ukončené. Nikde vám nesmú trčať nitky alebo zostať neobšité miesta. Zips je dokonale všitý a nekrúti sa. Okrem toho nite sú totožnej farby ako zvyšok peňaženky.

Vnútro originálnej peňaženky

Najskôr sa pozrime na podšívku. Mala by byť príjemná na dotyk. Rozhodne by nemala šušťať, trhať sa, krčiť sa, alebo byť nedbalo obšitá. Venujte pozornosť aj logám , ak  nie sú rovnaké, pravdepodobne celá peňaženka je falošná.

Posledná vec sa týka loga "Michael Kors" vyrazeného v koži vo vnútri peňaženky. Vždy skontrolujte, či je medzera  medzi písmenami rovnomerná  a či je nápis rovný a pravidelne razený.

Kódy

Nájdete ich v peňaženke umiestnené na malom silikónovom štítku spolu s informáciami o krajine výroby (môže to byť  Vietnam, Čína, Indonézia, Kórea, USA, niekedy aj Taliansko). Kód pozostáva z 1 alebo 2 písmen a 4 čísel. V niektorých modeloch nájdete pod silikónovou vložkou ďalšiu bielu vložku so sériovým číslom – je to presne to isté  číslo ako to, ktoré je vytlačené na papierovom štítku. Nie je to však pravidlom, takže sa nebojte, ak nemôžete nájsť bielu vložku vo vašej novej Michael Kors peňaženke.