Kráľovský formát: ako si vybrať kabelku strednej veľkosti

V rukách britskej kráľovnej Alžbety II. bola klasická kabelka tichým ukazovateľom na poštu - kedy prerušiť rozhovor, uviesť meno partnera alebo pokračovať v rozhovore mimo času stanoveného protokolom. Dámske kabelky strednej veľkosti sú neoddeliteľnou súčasťou imidžu elegantných dám. Ako brať do úvahy pravidlá etikety pri výbere modelu v kráľovskom štýle?

Kompaktná veľkosť

Štandardné rozmery stredne veľkých kabeliek nepresahujú 35x28x12: dáma nenosí ťažký náklad, v kabelke má len to najnutnejšie. Bez ohľadu na rozmery by doplnok mal pôsobiť ľahko a poloprázdne. Šírka bočnej časti umožňuje umiestniť do vnútra kozmetickú taštičku, fľaštičku s micelárnou vodou, peňaženku, smartfón.

Stabilné telo

Mäkké tašky-tašky v štýle boho nie sú vhodné na obchodné rokovania a oficiálne návštevy. Vyžaduje sa taška s pevným telom, ktorá drží vertikálny smer na vodorovnom povrchu. Podľa pravidiel etikety kabelku neodkladajte na stôl ani si ju nenechávajte na kolenách. Kabelka je umiestnená buď na špeciálnej stoličke alebo na podlahe.

Vertikálne rukoväte strednej dĺžky

V kráľovskej kabelke si rúčky držia vždy zvislú polohu: napríklad model od DIANA&CO sa dá na konci rozhovoru ľahko bezstarostne zdvihnúť z podlahy.

Dĺžka rukovätí sa volí individuálne:

príslušenstvo je vhodné držať jednou dlaňou;

  • kabelku možno zavesiť na ohyb lakťa bez ohľadu na ročné obdobie - v saku, šatách alebo kabáte.
  • Moderné modely dopĺňa dlhý opasok - crossbody: model Alicia od slečny Lulu sa pohodlne nosí cez puzdrové šaty alebo pršiplášť počas cesty po meste alebo na výlet. V obchodných priestoroch, hotelovej hale, reštaurácii sa dlhý opasok odopína alebo schováva vo vnútri, používajú sa iba úchytky.

Diskrétna dekorácia

Žiadne krikľavé potlače, kamienky, kovové hroty, strapce alebo kožušinové lemy.

Prijateľná dekorácia dámskej kabelky:

  • symetrické švy, vzor, ​​razenie;
  • sotva viditeľný 3D efekt vo forme kosoštvorcov, pruhov, geometrických a rastlinných ozdôb;
  • vonkajšia priehradka na poznámky a vizitky na zadnej strane puzdra;
  • miniatúrne logo značky na tele, doplnky, odpruženie.

Elegantná dámska kabelka je nadčasová, mimo módnych trendov, jej dizajn zostáva aktuálny po celé desaťročia. Príklad – modely francúzskej značky David Jones s prepracovaným kovovým dekorom v miestach uchytenia rúčok k telu.