Bordel v peňaženke? Schválne, máte tam tieto veci?

Keby ste teraz otvorili svoju peňaženku, čo všetko by ste okrem peňazí v nej našli? Niet sa čomu čudovať, že na takúto nálož vecí by človek potreboval aj väčšiu peňaženku. Lenže aj tá má svoje limity.

To, že si vyberiete väčšiu dámsku peňaženku neznamená, že ste si kúpili štýlový módny doplnok ukrývajúci v sebe čiernu dieru, ktorá do seba pohltí všetky vaše „poklady“. Bohužiaľ, takto to nefunguje. Bordel vo vašej peňaženke sa bude len kopiť a narastať do enormnej veľkosti. Tak schválne, „škrečkujete“ aj vy vo svojej peňaženke nasledovné veci?

Vernostné a bonusové karty

Asi každý z nás pozná tu situáciu, keď ani poriadne nevstúpi do obchodu a už mu predavačka núka vernostnú kartu, na ktorú zbierate body a získavate zľavy... A verte nám, že pre predavačku odpoveď: „Nie, ďakujem“, je neprijateľná a vy v konečnom dôsledku odchádzate s novou vyblýskanou vernostnou kartou, ktorú z peňaženky nevytiahnete pol roka. A takáto situácia sa opakuje stále dokola až máte toľko vernostných kariet, že vaša peňaženka začína naberať nepekný objem.

Bločky, lístky či nákupné zoznamy

Dámska peňaženka je samozrejme aj archívom všetkých (ne)možných papierikov. Je zvykom, že nákupné bločky nevyhadzujeme do koša, ale zastrčíme si ich pekne do peňaženky. Veď čo keby náhodou by sme chceli niečo reklamovať. Rovnako tak do peňaženky odkladáme nákupné zoznamy, lístky z kina, z MHD, z vlaku... Odkladáme, odkladáme až sa z peknej a štýlovej dámskej peňaženky stane dvojposchodová „buxa“, ktorá váži toľko, že ak by ste ju po niekom hodili, mohla by dotyčného celkom seriózne zraniť.

Mince - veľa mincí

Drobákov sa nikdy nevieme zbaviť – známa to rozprávka. Máme ich toľko, že by sme namiesto peňaženky potrebovali mešec. Iste, je oveľa pohodlnejšie predavačke strčiť papierovú bankovku, akoby sme mali krvopotne počítať centy, ale v konečnom dôsledku na to doplatí zas len naša trendy dámska peňaženka, ktorá sa pod tlakom mincí ide doslova rozprasknúť.

Fotky detí, priateľov, rodiny

Zvláštny (zlo)zvyk mnohých z nás. Malé fotky našich blízkych – maminy, babky, detí, manžela, priateľa. Alebo fotky z našej mladosti. Taký ten druh fotiek, ktoré sa fotia na doklady a poznamenal ich už zub času. Pre niekoho možno zvláštne a pre iného zas dôležitá súčasť peňaženky. Opatrujeme ich tam ako spomienku či pripomienku toho, že naši blízki sú neustále s nami, aj keď nie priamo – fyzicky.

Zbaviť sa týchto zlozvykov nejde zo dňa na deň. Vyžaduje si to od nás zodpovedný prístup. Preto aspoň raz za týždeň si skúste svoj bodrel v peňaženke upratať. Povyhadzujte zbytočnosti, ktoré tam nemajú, čo hľadať. Bločky si odkladajte napríklad do obálky, cestovné lístky sa naučte vyhadzovať hneď ako vystúpite z dopravného prostriedku. Vernostné karty skúste zredukovať len na tie, ktoré skutočne využívate a drobáky radšej vysypte do prasiatka.