Čo by sme mali zohľadniť pri výbere správnej peňaženky?

Peňaženka patrí k základným atribútom, ktoré nosíme stále pri sebe. Patrí do trojuholníka kľúče – mobil – peňaženka. Je nevyhnutná, pretože v nej okrem potrebnej hotovosti nosíme aj platobné a identifikačné karty, doklady, vernostné karty či najdôležitejšie záznamy. Otvárame a používame ju veľakrát do dňa, preto by nám mala vyhovovať všetkými svojimi vlastnosťami.

Základné znaky správnej peňaženky

Pri peňaženke je azda viac ako pri iných doplnkoch dôležitá jej praktickosť a prehľadnosť. Nikto predsa nerád čaká v rade v obchode, kým sa niekto nevie vo svojej peňaženke dohrabať peňazí či karty. Vhodne oddelené miesto pre bankovky, mince a karty nám uľahčí a urýchli manipuláciu s nimi. Ďalšia nemenej dôležitá vlastnosť dobre zvolenej peňaženky je kvalita materiálu, z ktorého je vyrobená. Ten zabezpečí, že sa neošúcha po niekoľkých použitiach a nebudú z nej v krátkej dobe vyletovať drobné mince. K takýmto odolným materiálom určite patrí koža aj keď dnes sa môžeme dostať aj ku kvalitne vypracovaným peňaženkám vyrobeným zo syntetických materiálov.

Rozdiel medzi peňaženkami pre mužov a ženy

Muži si väčšinou volia jednoduché a malé peňaženky, ktoré by im ľahko vošli do zadného vrecka nohavíc. Základom správnej pánskej peňaženky je jej funkčnosť a kvalita spracovania, preto zvyčajne uprednostňujú prírodnú kožu, ktorá je trvácna. Športové typy však skôr siahnu po športovej peňaženke. Dámska kožená peňaženka musí predovšetkým spĺňať vlastnosti akými sú jej vzhľad, farba, vzor či veľkosť. Je to predsa módny doplnok a taktiež podlieha trendom.

Na čo dbať pri ich výbere

Ako sme uviedli dôležitá je kvalita materiálu a funkčnosť peňaženky. Ostatné záleží od vašich preferencií. Či hľadáte elegantnú alebo športovú verziu, máte záujem o malé alebo veľké prevedenie, chcete zapínanie so zipsom alebo na klip či magnet. To už nehovoríme o farebných možnostiach, rôznych tvaroch a vzoroch. Výber je skutočne široký.