Kabelky do kapsulového šatníka

Aj napriek tomu, že Suzie Faux bola bezpochyby vkusnou a inovatívnou ženou, zrejme nemala špeciálne veľa podnikateľského ducha. Ako vlastníčka Londýnskeho butiku v roku 1970 vystavala koncept kapsulového šatníka, ktorý ženám ukázal ako vyzerať skvelo bez zbytočného nakupovania. Ups.

Keď začal konzumný spôsob života masovo pohlcovať dušu za dušou, doba sa preklopila na stranu influencerov a ekologických aktivistov a termín kapsulový šatník zrazu získava obrovskú popularitu ale i skutočný význam.

Eko-logika kapsulového šatníka

Odkedy sa fashion stala fast uviedla aj Ikea na trh priestrannejšie skrine. Dnes je na tom odevný priemysel približne tak ako Lowryho Atómový vlak a zatiaľ sa nečrtá žiadny hrdina ktorý zachráni americký štát. Ako sa však hovorí mysli globálne a konaj lokálne. V zastavení blížiacej sa eko-pohromy, súvisiacej s nadmernou a zbytočnou produkciou umelohmotných materiálov určených do našich šatníkov, môžeš prispieť vytvorením si kapsulového šatníka.

Myšlienka kapsulového šatníka je asi tak jednoduchá ako kúsky, ktoré si v ňom nájdu miesto. Kapsulovým šatníkom nazývame šatník obsahujúci menej kúskov, ktoré sú ale kvalitné, jednoduché a kombinovateľné. Skrátka máš pár vecí v neutrálnych farbách, v ktorých vyzeráš skvelo, dajú sa z nich tvoriť mnohé kombinácie a pokryjú všetky príležitosti.

Okrem toho, že ušetríš planétu, ušetríš si určite aj pár minút spánku a svoje úbohé nervy pri tom, ako každé ráno netušíš, čo na seba. Pre krásu sa ozaj nie je potrebné zahlcovať množstvom vecí. Nižšie sme ti pripravili krátky návod, ako si do vybrať vhodné kabelky do kapsulového šatníka. Čo môžeš urobiť dnes, odlož na víkend a začni prvým krôčikom už tento týždeň!

 

Infografika - Kabelky do kapsulového šatníka