Kožená kabelka alebo imitácia: Aj vy riešite túto dilemu?

Ja teda rozhodne, už dosť dlhý čas a výsledok? Stále nerozhodne. Módni experti v tom však majú jasno: Koža je jednoznačná voľba, pretože... Vydrží roky, pôsobí luxusne, nevychádza z módy a urobí z každej ženy štýlovú ikonu. Ale je to skutočne také priamočiare? Pre mňa teda určite nie. A čo vy a kožené kabelky? 

Za kožu hovoria roky

Roky skúseností, tradícií aj roky, ktoré vám takáto kabelka poslúži. Pravda, to iba v prípade, že sa o ňu primerane staráte, ošetrujete ju a vyberiete si taký typ, ktorý z módy nevyjde. Takže, ak chcete mať jednu a tú istú kabelku na celý život, rozhodne žiadne strihové ani farebné experimenty. To totiž potom nezachráni ani ten najkvalitnejší materiál.

Milovníci kože na ňu nedajú dopustiť aj z dôvodu, že takáto kabelka nezameniteľne vonia a je príjemná na dotyk. Čo však mnohé z nás, odhliadnuc od mojich, pre niekoho prehnaným, sklonov k ochrane zvierat odradí, je cena koženej kabelky. Áno, áno, kvalita (a prírodný materiál) čosi stojí, ale niektoré máme prosto hlbšie do vrecka. A tak pred kožou uprednostníme jej imitáciu.

Dilema: Jedna alebo radšej na každý deň iná?

Zvykne sa hovoriť, že poctivá kožená kabelka je ako víno – Zreje do krásy. Aj preto sa traduje, že radšej jedna kvalitná (rozumej kožená) kabelka ako desiatky imitácií. S tým si však dovolím trochu nesúhlasiť. Zavrhovať totiž koženku len preto, že to nie je koža, mi príde trochu snobské a prvoplánové. Osobne proti koženke nič nemám, dokonca ma ani pri výbere kabelky prvotne nezaujíma, z akého je materiálu. Iste, na cenu jedným očkom mrknem, ale čo si všímam úplne najviac, je strih a farba kabelky. Vlastne, zásadne si kabelku musím najprv všimnúť, musí ma zaujať na prvý pohľad. Máte to tiež tak?

Za najväčšiu výhodu koženkových kabeliek považujem ich väčšiu dostupnosť, možnosť mať ich v šatníku viac a tiež dôležité plus pre mňa: Neumrelo kvôli nim žiadne zviera.

Koža  je trend, ktorý pristane každej žene 

Nech je to tak či inak, kožené kabelky zrejme tak skoro z módy nevymiznú. Stále sú totiž mnohými ženami (vraj práve tými, čo sa orientujú v móde) považované za nevyhnutnú súčasť ich garderóby, jednoducho niečo, čo z nich robí to, čím sú: Sebavedomé a štýlové ženy. A preto im nie je ľúto peňazí, ktoré za ňu obetujú.

A čo vy, súhlasíte s tým, že kabelka robí ženu ženou a práve dobrá, kvalitná kabelka jej dodá šmrnc a je investíciou, ktorú neoľutujeme? Je pre vás tou kvalitnou jedine tá, ktorá je vyrobená z pravej kože?