Ako správne skombinovať kabelku s outfitom?

Kabelka je čerešničkou na pomyslenej torte vášho outfitu. Dotvára celkový dojem, zvýrazňuje a umocňuje ho, ale môže ho aj pokaziť.

Niekedy je skutočne ťažké zladiť sa tak, aby sme boli s výsledným dojmom naozaj spokojné, aby to bolo trendy a chic. Určite do závisí od módneho štýlu, ktorý preferujeme, obľúbených farieb a vzorov. Isté zaužívané pravidlá však platia vždy a pre jednoduchšie rozhodovanie a voľbu správnych kombinácii nie je na škodu si ich osvojiť.

Základné kritériá ako správne zladiť kabelku a outfit

Pri výbere vhodnej kabelky k outfitu je dôležité prihliadať na farebnosť. Aj keď dnes už nie je tak striktné oddelené čo k čomu áno a čo už nie, základné pravidlá ostávajú platné. Napríklad čierna kabelka pri svetlých outfitoch pôsobí dosť rušivo. Niektoré farby spolu ladiť veľmi nebudú, týka sa to povedzme červenej a ružovej či žltej a červenej. Najjednoduchšia farebná kombinácia, ktorou zaručene nič nepokazíte je použitie neutrálnych farieb.

Ak však chcete outfit kabelkou rozbiť môžete smelo zobrať výraznú kabelku. Dajte však pozor, aby to nepôsobilo krikľavo a vulgárne. Kabelka tiež môže a nemusí ladiť s topánkami, opaskom a inými doplnkami ako to bolo kedysi. Dôležité však je, aby sa nebili vzory a nebolo ich príliš veľa. Čo sa týka štýlu, platí zlaté pravidlo, že by sa nemali miešať, aby výsledný dojme nebol rušivý. Ak ste oblečená elegantne zvoľte elegantnú kabelku, ak neformálne alebo športovo siahnite skôr po dámskej športovej kabelke.

Kabelka musí žene sedieť

Kabelka sa musí jej nositeľke páčiť, musí sa s ňou cítiť pohodlne a mala by jej aj pasovať k tvaru postavy, aby dámu nedeformovala. Každá máme svoj štýl, ale pri osvojení základných jednoduchých pravidiel nosenia kabelky k outfitu si môžeme byť isté, že dosiahneme príjemný výsledný dojem a upútame pozornosť okoloidúcich v pozitívnom zmysle slova.