Clutch kabelky a jej výhody

Význam kabelky v ženskom outfite je nenahraditeľný. Dotvára celkový dojem a štýl vzhľadu ženy.

Rozdelenie kabeliek

Kabelky delíme najmä podľa ich účelu na bežné nosenie alebo na špeciálne udalosti. Podľa toho sa členia podľa veľkosti, materiálu či strihu. Na bežné nosenie sú určené skôr väčšie kabelky, do ktorých sa toho viac zmesí. Hodia sa do práce, školy alebo na nákup. Sú jednoduchšie, menej výrazné, vyrobené z praktickejšieho materiálu. Môžu byť cez rameno alebo na plece. Pri kabelkách určených na špeciálne udalosti platia iné pravidlá, na ktoré sa na nasledujúcich riadkoch pozrieme.  

Spoločenské kabelky

Kabelky určené na špeciálne udalosti sú v prvom rade menšie, pretože si do nich ženy potrebujú zobrať len základné veci a zopár kúskov zo svojej kozmetiky, ktoré nevyhnutne budú potrebovať. Preto sú to dizajnom a rozmermi skôr menšie kabelky do ruky alebo na rameno prostredníctvom jemnej retiazky. Kabelka do spoločnosti môže byť listová kabelka alebo clutch kabelka zapínaná pomocou spony.

Rôzne možnosti kabelky

Ako každá kabelka určená na špeciálnu príležitosť aj clutch kabelka má svoje typické znaky. Základným prvkom je práve zapínanie na sponu, ktorá býva poväčšine sama o sebe ozdobou. Materiál, z ktorého je vyrobená býva honosnejší ako napríklad satén. Môže byť však potiahnutá aj kamienkami či flitrami alebo ozdobená jemnými aplikáciami. Farba je rôznorodá, žena si vyberá podľa toho, aby sa hodila k šatám. Bývajú lesklé, čo zaručí, že vyzerajú prepychovejšie.

Zmysel tejto clutch kabelky

Výber clutch kabelky na spoločenskú udalosť ako je svadba, ples, stužková či večierok ocení každá žena. Neunikne tak pohľadu priaznivcov, bude sa cítiť chic a okúzľujúca. Tento módny kúsok by nemal chýbať v šatníku žiadnej dámy.