Do školy s novou kabelkou!

September. Mesiac ktorého depresívne ovzdušie ti začne dávať skutočný zmysel až po desiatich rokoch čumenia do zelenej tabule, suchého kriedového prachu a kopy múdrych pedagogických rečí. Jediné čo ťa v tento mesiac skutočne vzrušuje je tvoj šatník. Bez ohľadu na vek do školy treba chodiť a dokonca tam nosiť i knihy, zošity a peračníky. Tie si chceš určite odniesť v  novej školskej kabelke . Ako sa však trafiť do úzkej medzierky medzi triednou bifloškou a tupou bábikou? Nižšie ti poradíme ako vybrať tú pravú.

Už sme pristaré na školský ruksak

Kde sú tie časy keď sme s rodičmi nadšene vyberali novú školskú tašku. Musela byť hlavne veľká, poriadne farebná a nesmierne dospelácka. Nadišiel prvý školský deň a ty si do nej zbalila desiatový box, čítanku, šlabikár a na bok si pripla vrecúško s teplákmi na telesnú. Aká bola tvoja prvá školská taška? Približne v čase keď si vyradila ružové tričká s dlhým rukávom a potlačou barbie kombinované so zvonovými menčestrákmi prišla chvíľa striedať i školský batoh .

Zrazu zistíš, že v lavici sedíš už nejaký ten piatok a okrem degradácie tvojho študijného nadšenia zmenila si sa medzi časom i na mladú slečnu. Športovým ruksakom od mamky síce odzvonilo, no nám ten školský zvonec akosi stále zvoní. Do čoho teda naložíme otravné učebnice? No predsa do školskej kabelky!

Odnesiem notebook aj obed

 

Školská kabelka musí byť proste obrovská. A bodka. Čím o vyššie vzdelanie usiluješ, tým hrubšie sú knihy a učebnice, ktoré potrebuješ odniesť. Priznaj, že okrem hŕby zošitov (lebo si snaživá študentka), si svoje miesto vyžadujú aj nejaké tie šminky, potrava nutná na prežitie a kopec blbostí, ktoré si v kabelke proste zabudla.

My, poctivé študentky, potrebujeme proste priestrannú školskú kabelku. Najvhodnejšie do školy sú veľké kabelky cez rameno. Pri nákupe kabelky online si dávaj pozor na štandardný rozmer A4. To jest 29,7 x 21 centimetrov . Keď hľadáš kabelku do školy vždy siahaj po veľkostiach presahujúcich tieto rozmery inak sa do nej nezmestí ani obyčajný veľký zošit. 

Kabelka do školy

Ušká nech sú ušiská

 

Najväčším strašiakom kabeliek do školy je nedostatočná nosnosť. Nevhodná školská kabelka jednoducho neznesie náročné každodenné používanie ani vysoké váhy a do pár mesiacov sa absolútne zničí. Daj si preto pozor aby bola vyrobená z  kvalitnejšieho, hrubého materiálu. Pevná kabelka cez rameno je do školy omnoho vhodnejšia ako tenučká shopper bag. Prežije s tebou aj niekoľko rokov utrpenia v školskej lavici.

Najrizikovejšou partiou školských kabeliek sú ušká alebo rúčky kabelky. Tie sa pri vysokých váhach začínajú rýchlo trhať. Určite nestojíš o zážitok kedy si na modelku kráčaš ráno do školy a tvoja kabelka ti zrazu spadne pod nohy. Siahaj preto po kabelkách s hrubými rúčkami. Tie sú omnoho spoľahlivejšie, dlho vydržia a dobre sa nosia aj keď sa v nej práve nachádzajú štyri tehly.

Ružovo- oranžová alebo modro-žltá?

Ty to cítiš. V hĺbke duše vieš, že tá šialene oranžová kabelka sa nebude hodiť k tvojmu obľúbenému smaragdovému kabátu ani k tomu bordovému šálu, čo vytiahneš, keď koncom októbra prituhne. Kabelka do školy je každodenná záležitosť. Treba preto starostlivo zvážiť jej farbu a štýl. 

Veľká hnedá kabelka

Extravagantná farebná kabelka je síce nádherná a budeš s ňou vyzerať ako módna guru, no určite sa tak nestane v nejakej hrôzostrašnej kombinácií. Novú každodennú kabelku ponechaj radšej v neutrálnej rovine. Jednoducho ju potom dopasuješ ku celému šatníku i všetkým topánkam.

Najvďačnejšie sú jednofarebné kabelky cez rameno klasického tvaru. Hnedú, šedú a čiernu kabelku dopasuješ úplne ku všetkému, pričom budeš vyzerať jednoducho a šik. Peknou a zároveň neprehnanou ozdobou dievčenskej kabelky sú napríklad kovové prívesky, malé strapčeky či nenápadné metalické prvky. Vždy mysli na to, aby si ju po celý rok zladila jednoducho ku všetkému.