Fanúšička výstav - Extravagantné kabelky na scéne

Vo vzduchu sa vznáša iskrivá atmosféra. Pohár šumivého vína a tichý jazz. Turné po výstavách sa môže začať. Dnes si hlavným umeleckým dielom ty. 

Nová módna ikona

Chodník dláždený storočnými žuvačkami a odhodenými ohorkami lemujú ošarpané fasády. Autobus MHD s odutým vodičom s fučaním zahol na zhrdzavenú zastávku olepenú neaktuálnymi pútačmi. Zápach výfukov a zmočených odpadkových košov sa vznáša ako nechutný lenivý opar.

Stop. Teraz prišiel ten správny čas vniesť do všedných dní trocha úsmevu a iskrivého vetra štýlového umenia v tej najčistejšej podobe. A ak sa, z neznámych dôvodov, brániš celodennému vláčeniu Hulinho obrazu pod pazuchou, vyrieš estetický deficit radšej novou extravagantnou kabelkou.

Svojská Coco, zmyselná Audrey, elegantná Kate a ty. Extravagantná kabelka ťa vystrelí na predvádzacie mólo a do módnych domov i keď momentálne kráčaš po rozbitej asfaltke do domu obchodného. Realita síce nie je vždy práve sexi, no ty jej konečne dodáš skutočný šmrnc.
Kvetinová kabelka? Tak tú jedine na zapršané dni. Večerná kabelka s flitrami? Tak akurát v unavené rána. Farebná kabelka? Tú iba v prípade, že svet akosi splynul do šedej. Strapce ako z westernu? To si dovolím len v Slovenskom okresnom meste. Nechaj konečne voľne dýchať to svoje extravagantné ja!

Ako nerozhnevať módnu políciu

Keď si vezmeš extravagantnú kabelku sú len dve možnosti ako tento počin vypáli. Skvelo alebo príšerne. Nič medzi neexistuje. Daj si preto veľký pozor na to aby si sa ocitla v tej prvej skupine.

Stávkou na istotu je kombinácia extravagantnej kabelky a absolútne jednoduchého outfitu. Tieto kombinácie bývajú veľmi príjemné. Nevisia na tebe všetky oči a zároveň ťa tvoj známy na ulici pozdraví. Módne evergreeny ako napríklad rifle, biela košeľa či malé čierne budú s extravagantnou kabelkou pekne ladiť.

Ak máš rada adrenalín nechaj plynúť svoju fantáziu. Na prvý pohľad nekombinovateľné vytvorí často outfit hodný módneho Olympu. Stále sa však snaž držať v medziach vkusu.
Ak máš rada farby skvelou kombináciou je crossbody kabelka so strapcami k šialene farebným etno šatám. Ak si zas naopak nadšenec čiernej, bielej a maximálne niečoho medzi tým určite zaujmeš outfitom s extravagantnou bielou grab kabelkou v kombinácií so šedými džínsami a bielym vrchom. Ešte veľké slnečné okuliare a hviezda je hotová. No look. Ver však, že budeš vyzerať parádne.

Hlavne maj na pamäti, že tvoj outfit sa musí páčiť predovšetkým tebe samej. A nie len tak trochu. Musí sa ti páčiť úplne, totálne najviac na svete. Vtedy dokážeš presvedčiť aj svoje okolie o tom, že to čo máš na sebe je top a tak budeš, bez ohľadu na kombináciu, vyzerať absolútne perfektne. 

image2.jpeg

Zbúrajme pravidlá

Maximálne tri farby, dva vzory v žiadnom prípade, vzor kombinuj s čiernou, aj farbu kombinuj s čiernou, všetko kombinuj s čiernou a vôbec aj čiernu kombinuj len s ďalšou čiernou. Dodržuj v móde pravidlá a budeš vyzerať dobre. A zároveň budeš nudnejšia ako film Jazmínine slzy. Pamätaj, že jediným obecným pravidlom módy je, že móda nemá žiadne pravidlá.

Vykašli sa teda konečne na overené kombinácie a skús niečo úplne nové. Tie majú s extravagantnými kabelkami primálo spoločného. Skús zo skrine vytiahnuť to, čo sa k tej novej extravagantnej kabelke hodí najmenej zo všetkého a je tu isté percento pravdepodobnosti, že zostaneš príjemne prekvapená. Ak sa tak náhodou nestane vytiahni niečo iné. Dobrá rada nad zlato.

image3.jpeg