Prebaľovacie tašky ako ich ešte nepoznáte

Milé mamičky, babysitterky, ale aj tatkovia na materských dovolenkách. Naše pra-pra babičky to mali v podstate jednoduché, aj preto, že žili v inom súlade s prírodou. Svoj drobizg bežne nosili v plachietke priviazanej k telu, podobne ako indiánske babičky. S rukami voľnými na prácu okolo domu, detí, statku, záhumienku, políčka či lúky. Plienky a mliečka vo fľaštičkách neexistovali, stačil lopúch, jemné plátenko, voda zo studienky a prsník. Naše prastaré matere neriešili ani zložitú logistiku presunov s bábätkom v betónových džungliach.

Dosť bolo rustikálnej romantiky, poďme sa vrhnúť na praktickú mamičkovskú batožinu , ktorá nám dnes všetko okolo našich ratolestí uľahčuje.

Čo potrebujeme a čo chceme

Takmer každá z nás, áno, tatkovia a muži na materskej, aj každý z vás to vie, lebo to zažil. A pre vás, ktoré a ktorí ste to ešte nezažili a ste v očakávaní, nezaškodí vopred pár užitočných rád. Áno, aj v odbore „zásady logistiky prepravy a obsluhy bábätiek a batoliat“ kalia vodu samoukovia. Metóda pokus-omyl je ale nepraktická a bude vás stáť kopu nervov, detského plaču a kriku a zúfalých pohľadov okoloidúcich rodičov, zdatných v problematike. Skúsení dbajú na niekoľko overených a praktických zásad zhrnutých do mantry: „pripravení na všetko.“ Akýkoľvek typ bábätkovej batožiny musí mať prakticky a prehľadne riešený úložný priestor. Materiál najlepšie odolný, ľahký, umývateľný, prateľný. Nemenej dôležitý je aj komfort, pohodlnosť nosenia. Praktická veľkosť, spratnosť a čo najnižšia hmotnosť. A ak sa pridá aj šmrncovný dizajn, môže to byť dokonalý doplnok žienky či mužíčka na materskej. 

Ruksak pre mamičky

Aké sú možnosti

Prakticky neobmedzené, dizajnéri intenzívne mysleli aj na rodičovskú a bábätkovskú cieľovú skupinu. A čo je potešiteľné, aj reálne vidno, že nejde len o oko, ale aj o praktickosť a komfort. Tento druh batožiny je jednoducho inšpirovaný životom a vychádza v ústrety všetkým požiadavkám a želaniam rodičov s bábätkami. K dispozícii sú okrem klasických i menej klasických kočíkových tašiek aj tašky na plienky , tašky pre mamičky, či ich plecniakové a aj kombinované varianty. Tašky s popruhmi, ktoré sa pohodlne dajú nosiť na ramene, crossbody, alebo v ruke. Ľahké, ale dnu zmestíte všetko, čo pre bábätko potrebujete . Vrcholom blaha a vynaliezavosti dizajnérov sú prebaľovacie tašky.

Taška pre mamičky s prebaľovacou podložkou

Tento špeciálny druh bábetkovo-maminkovskej batožiny bol vymyslený pôvodne ako nadstavbová košíková taška. Časom sa však musel adaptovať potrebám „nosičov“ a je k dispozícii aj vo variantoch na plece, cez telo, či do ruky. Tvorcovia veľmi prakticky vychádzali z toho, že zďaleka nie všetky  prostredia, kde sa s bábätkom ocitneme, sú baby-friendly. A tým pádom ani mami či tati-friendly a musíme byť pripravení. Moderné plienky síce dokážu čo-to bez strát a škôd absorbovať na aký-taký čas, ale skôr či neskôr treba prebaľovať. Ak máte na pleci, cez telo, skrátka poruke tašku s prebaľovacou podložkou , problém je vyriešený.

Taška s prebalovacou podložkou

Bábätko prebalíte prakticky kdekoľvek a všetci budú vysmiati. Toto je naozaj jeden z tých nápadov „tak jednoduchý, až geniálny“, však?
Dievčence, dámy, maminky a mamy, chlapci a chlapi, tatkovia, ockovia, rodičia moji milí. Ak ste vybavení bábätkovými taškami či plecniakmi tak, ako treba, užívajte. Okamihy nehy s našimi maličkými sú predsa najkrajšie a najvzácnejšie na svete.