Sezóna 2023: aké sú dámske ruksaky v móde

Je bežné chodiť na prezentácie a školenia, chodiť s dieťaťom a cestovať s ním. Multifunkčné dámske ruksaky si udržujú svoju obľubu medzi aktívnymi, ambicióznymi ženami a dievčatami. Aké trendy v dámskych ruksakoch treba brať do úvahy v roku 2023 – pýtame sa módnej stylistky Nicoll Novotnej.

Dámsky ruksak, stále v trende?

Určite. V septembri 2022 zverejnil Research Reports World správu o „Globálnom trhu dámskych ruksakov 2023-2028“ so 138 stranami. Mega-populárne funkčné ruksaky medzi obyvateľmi USA, Európy, Číny, Južnej Afriky, Austrálie, SAE. Medzi top výrobcov patria Dior, LVMH, Coach, Kering, Prada. Obchodníci predpovedajú nárast dopytu po modeloch vyrobených z ultraľahkých syntetických nepremokavých tkanín, ekokože a denimu.

Akú veľkosť ruksaku by si mala vybrať fashionistka?

Tradične sa kapacita ruksaku meria v litroch. Výber nového modelu závisí od životného štýlu:

  • do 25 litrov - pre mamičky, so širokým vrchom, priehradkami na tekutiny, ľahko sa dajú do kočíka, často majú minikolieska;
  • do 20 litrov – pre podnikateľky, aktívne ženy, študentov; 14-palcový notebook môže byť umiestnený v špeciálnej priehradke + má miesto aj na nádobu s fit obedom;
  • do 10 litrov - ležérny model, zmestí sa tablet, smartfón, kozmetická taštička, peňaženka;
  • do 5 litrov – módny dekoratívny doplnok pre smartfón, kozmetiku a držiak na karty.

Dôležité! Vonkajšie vrecká dámskeho ruksaku nie sú určené na neskladné veci, slúžia na uloženie obrúskov, vizitiek a drobných peňazí.

Žltý látkový ruksak

Aký batoh si vybrať - unisex alebo dievčenský?

Diskrétne unisex modely sú optimálne pre biznis, ležérne, športové štýly. Unisex farebná škála sa neustále rozširuje, do čierno-šedo-hnedej pribudli odtiene modrej, mliečnej, khaki, tmavozelenej.
Očarujúce fuchsiové modely ustúpili fialovej, oranžovej, lesných plodov, svetložltej, nahej. Dámsky batoh je doplnkom sezónnej módy, jeho odtieň a tvar harmonizujú s paletou a štýlom outfitu.

Aké detaily by ste si mali všímať pri výbere dámskeho batohu 2023?

Na vrchole módy modely viazané zo silnej priadze a stuh, reliéfna textúra ekokože, razba, monochromatická kombinácia odtieňov. Pohodlná vonkajšia chlopňa s magnetickou západkou, funkčné šnúrky so zipsom. Vyberte si dekor alebo doplnky z chrómu alebo matného kovu - prichádza sezóna decentného šiku v platine a striebre.

Čierny ruksak z ekokože

Užitočné inovácie módneho priemyslu. Váš nový ruksak je v trende, ak má:

  • systém proti krádeži: skryté zipsy, kombinované zámky, podšívka alebo vystužená tkanina, ktorú nemožno rýchlo prerezať;
  • RFID ochrana proti čítaniu bankových kariet;
  • USB nabíjanie zariadení;
  • silná krátka rukoväť - ženy zriedka nosia batoh na chrbte;

Bezpečnosť, multifunkčnosť, dokonalý štýl sú hlavnými kritériami pre výber nového modelu ruksaku pre ženy akéhokoľvek postavenia.