Spoločenská kabelka - svoj outfit si bez nej neviem predstaviť!

Každá spoločenská udalosť je okrem samotnej zábavy, ktorá tu zvykne panovať, aj priestorom na sebaprezentáciu a prezentovanie aj svojho partnera. Našim cieľom je vždy vyzerať dokonale, veď ako sa hovorí: „šaty robia človeka“. Nie sú to však vždy len samotné šaty. Často sú stredobodom pozornosti aj Vaše doplnky – ako napríklad náušnice, náhrdelník, opasok či kabelka. Áno, spoločenská kabelka jednoducho nemôže chýbať. Určite v tomto prípade neslúži na odkladanie si všetkých vecí, ale skôr na módny doplnok, ktorý vytvorí ucelený ženský outfit so všetkým, čo treba.

Ako si vybrať vhodnú spoločenskú kabelku?

Pri výbere kabelky sa často pozabúda na jej celkové zladenie s Vašimi šatami alebo s oblečením Vášho partnera. Aj taký detail, akým je dámska spoločenská kabelka, dokáže narušiť celkový outfit a pokojne sa môže stať, že spôsobíte spoločenské faux-pas. Výber kabelky tak nepodceňujte a venujte jej dostatok Vašej pozornosti.

Každá spoločenská kabelka musí byť v akejsi harmónií Vášho outfitu. Ak by mala byť stredobodom pozornosti, potom usia byť Vaše šaty fádnejšie a jednoduchšie, aby nepútali na seba takmer žiadne pohľade Vášho okolia. Drvivá väčšina žien si však volí jemnejšie spoločenské kabelky , ktoré dotvoria outfit a vnímajú skôr kabelky ako nevyhnutný doplnok, nie ako prostriedok na pútanie pozornosti. Prehnaná farebnosť kabelky v tomto prípade nie je na mieste. Vždy si vyberte farebný odtieň približný tomu, čo máte na šatách. Drvivá väčšina žien sa bude aj tak obzerať len po čiernych kabelkách, keďže práve tieto kabelky sú symbolom absolútnej elegancie a dokážete ich kombinovať prakticky ku všetkému. Platia však obmedzenia najmä pri výbere kabeliek a šiat, ktoré majú imitáciu kovu – striebra, zlata a podobne . Napríklad je absolútne nevkusné, aby ste kombinovali šaty so striebornými motívmi a kabelku, na ktorej nájdete imitáciu zlatej.

Ako to so spoločenskou kabelkou nepokaziť?

Ak by ste mali o svojom outfite akékoľvek pochybnosti, rozhodne si ho nechajte schváliť odborníkom na módu. Je vždy lepšie, ak Vám poradí človek s estetickým cítením, ako keby si všetko vyberáte sama. Aj taký pre viaceré z Vás zanedbateľný doplnok, akým je dámska spoločenská kabelka, dokáže Váš outfit buď posunúť „nahor“ alebo Vás úplne „odrovnať“.   Pri výbere sa nenechajte zmiasť pomerne obmedzenou ponukou farieb a farebných kombinácií. Vyberať si predsa len môžete aj z rôznych materiálov či doplnkov na kabelke, ako je napríklad strieborné či zlaté zapínanie, gombíky alebo zaujímavé ramienko.