Top 10 vecí, ktoré nesmú chýbať v žiadnej kabelke

Dámske kabelky ukrývajú nemalé tajomstvá a ich objem neustále zväčšujeme. Veď, čo keby náhodou... A pritom zabúdame na to, že viac je v skutočnosti vždy viac. To koľko odtieňov rúžov a druhov parfémov naozaj potrebujete, viete len vy. Ale nasledujúcich 10 vecí by správnej žene v kabelke rozhodne nemali chýbať.

1. Mobil a nabíjačka

Jeden bez druhého nevedia žiť a my zas nevieme žiť bez nich. Telefonáty, smsky a sociálne siete. Ak nemáte so sebou mobil, neodpisujete a ani nedvíhate, akoby ste ani neexistovali. Ešte horší prípad je, ak sa vám vybije mobil a vy nemáte nabíjačku. Zrazu akoby sa po vás zľahla zem a vaši priatelia už burcujú políciu.

2. Kľúče v kabelke

Vec, ktorú neustále hľadáme v kabelke. A ak ju nenahmatáme, srdce nám vynechá jeden úder a už splietame konšpiračné teórie o tom, ako nám vykradli byt. Večná klasika, z ktorej sa nikdy nepoučíme.

3. Peňaženka

Trojicu najnutnejších vecí, ktoré nová kabelka musí obsahovať, nech sa deje čokoľvek, uzatvára peňaženka. Čím väčšia a plnšia, tým lepšie. Alebo žeby nie? Je pravda, že väčšia peňaženka sa ľahšie hľadá v kabelke. Na druhej strane, veľká peňaženka pridá na celkovej váhe kabelky a stane sa, chtiac-nechtiac, archívom spomienok z našich nákupov, chutných keksíkov, jázd autobusom, návštev kina... Až jedného dňa zips na peňaženke kapituluje.

4. Zrkadielko a hrebeň

Bez tohto skrášľovacieho  komba to nejde. Najmä dámy s dlhými vlasmi vedia o tom svoje. Pofúkne jemný vetrík a na hlave máme zrazu účes a lá kopla ma elektrina. A to nie je práve najzvodnejšia frizúra, čo poviete?

5. Kozmetická taštička

Presnejšie skôr pojazdná drogéria, ktorá zaberie viac ako polku kabelky. Make-up, púder, rúž, lícenka, špirála, korektor, linka, balzam, lesk, odličovač, lak na nechty, očné tiene... A to všetko aspoň v dvoch verziách, veď, čo ak by sa nám niečo z toho minulo.

6. Parfém a antiperspirant

Nová kabelka, v ktorej by nebola ani jedna z týchto vecí? Čistá pohroma. Veď čím by ste robili ten povestný vábivý opar, ktorý cítiť až do susednej kancelárie? Malý flakónik a cestovné balenie antiperspirantu neuškodí žiadnej kabelke.

7. Hygienické vreckovky

My ženy sme emotívne, či už ide o romantický film alebo malé šteniatka. A ak by sa jedna z vás oduševnene zaprisahávala, že toto na ňu neplatí, nikdy neviete, čo vám zas kvapne na tú snehobielu blúzku, alebo či zas  náhodou tety upratovačky nezabudli doplniť toaletný.

8. Antibakteriálny gél

Malý, šikovný, voňavý pomocník. Veď dezinfekcia je prvoradá. Pred jedlom, po jedle, po návšteve toalety, keď vystúpite z dopravného prostriedku... Stačí kvapka a ruky sú čisté a ani nemusíte čakať kým vyschnú. Pozor však na závislosť. A hlavne to nerobte hneď ako si s niekým podáte ruky, nie ste detektív Monk, alebo áno?

9. Tabletky proti bolesti

Bolesť hlavy spôsobená šéfom, ktorý si práve na vás dokazuje svoje ego. Bolesť chrbta od tej storočnej stoličky, či ukrutná bolesť zuba, že vám do polhodiny nabehlo líce? Bolesť si nevyberá a veľkolepo pricvála vtedy, keď to najmenej čakáme. Majte po ruke aspoň dve tabletky alebo prášky proti bolesti.

10. Kaser

Nová kabelka sa nezaobíde ani bez sebaobranného prostriedku. Mala by ho mať u seba každá žena. Nikdy neviete, koho v podvečerných hodinách na ulici stretnete. Kaser vás ochráni pred opilcom, ale aj pred príliš „lepkavým“ nápadníkom.
Ak ste sa dočítali až sem tak teraz nastal ten správny čas dať všetky tieto veci aj do vašej novej kabelky. Alebo ju doplniť o tie, ktoré tam chýbajú.