Vhodná kabelka k šatám? Poradíme Vám ako si vybrať

Ó šaty, utkané z jahodovej peny... poznáte tú známu pieseň? Veru, už to vysí vo vzduchu. Leto sa už pomaličky blíži, teploty sú stále vyššie a pomaly vyberáme zo skrine sukne a šaty, ktoré sú čoraz kratšie. Aj k takýmto šatám si musíme zvoliť vhodnú kabelku. Ale akú?

Letná romantika 

Letné šaty bývajú väčšinou z ľahkého materiálu, preto sa k nim najviac hodí ľahká letná kabelka. Robustné a ťažké kabelky odložme na tento čas do skrine. Aj kabelka k šatám sa dá obmieňať vo viacerých prevedeniach a typoch.

Akú kabelku si zvoliť k šatám?

Záleží, aký máme na sebe outfit. K ľahkým letným šatám sa hodí malá kabelka. Aj keď je síce malá, zmestí sa do nej všetko, čo potrebujem. Už či si tam dáme iba lesk na pery, peňaženku a mobil, bude to taký náš „malý svet“. Môžeme si ju jednoducho prehodiť cez rameno. Vybrať si môžeme letné pastelové odtiene, kvetové vzory, jednofarebné alebo viacfarebné. Leto je hravé, tak nech je aj Vaša kabelka taká hravá. K letným šatám, ktoré sú po kolená, sa hodí aj „listovka“. Je to malá kabelka, ktorá sa nosí v ruke. Jej tvar je väčšinou ako väčšia listová obálka, z čoho je odvodený aj jej názov.

Pokiaľ si zvolíte dlhé letné šaty, alebo dlhú sukňu, neváhajte siahnuť po kabelke typu „crossbody“. Kabelka celý outfit oživí, pokiaľ si ju dáme krížom cez rameno. Má dlhé posúvateľné ramienko, ktoré nám umožní mať voľné ruky, keď sa už vyberieme na letné nákupy alebo len tak na prechádzku do mesta. Práve preto je veľmi praktická. Niektoré crossbody majú namiesto ramienka retiazku, či už zlatú alebo striebornú, ktorá je pekným doplnkom a aj ľahkým šatám dodá punc. Pani móda si pre túto sezónu vybrala strapce, ktoré pristanú každej kabelke k šatám. K dlhým kvietkovaným šatám sa hodí crossbody v hnedej farbe. Nemusí byť kožená, zaobstarať si môžete aj koženkovú či látkovú variantu. Hnedá kabelka sa tiež dobre kombinuje s dlhou riflovou sukňou alebo ľahkými denimovými šatami.

Tak ako letných šiat máme viacero druhov, aj kabelka k šatám môže byť rôzna. K letu patrí biela farba a sýte žiarivé odtiene. Moderná je „grab kabelka“, ktorá sa dá nosiť jednoducho v ruke. Býva trošku väčšia, preto ju s obľubou nosia aj mladé študentky, alebo dámy do práce. Veď mať pri sebe všetko, čo počas dňa potrebujeme, je naozaj veľmi dôležité.

Na oslavu či svadbu rozhodne so spoločenskou kabelkou

Aby sme nezabudli ani na letné spoločenské udalosti, akými sú svadba alebo oslava, aj tu si treba správne vybrať. Malá spoločenská kabelka je na mieste. Aj keď je to iba príležitostná kabelka, jej výber nikdy nepodceňujte. K takýmto šatám sa hodí iba kabelka do ruky, alebo cez rameno. A či si už vyberiete podľa farby vašich šiat, alebo dáte prednosť kontrastnej farbe, aj tu vyberajte so srdcom a s citom. Tak, či už máte šaty z jahodovej peny, krátke a či dlhé, byť vhodne zladená je predsa to, čo každá z nás chce. Aj pri výbere kabeliek sa nechajte unášať slnkom, letom, farbami a hlavne srdcom.

Napíšte nám, aké kabelky najradšej nosíte v lete k šatám Vy? Pre inšpiráciu si pozrite aj výber kabeliek na našom e-shope.