4 typy kabeliek, ktoré by mala vlastniť každá žena

Muži majú oproti ženám hneď niekoľko nesporných módnych výhod. Okrem toho, že nepoznajú problémy ako podprsenka, ladenie dvojdielnych plaviek, výška podpätku, dĺžka šiat či silonky, perfektne zvládajú i život bez kabelky. Vo väčšine prípadov naložia svoje skromné životné potreby, pozostávajúce z peňaženky, telefónu a kľúčov, do hlbokých vreciek voľných riflí. My ženy sme na tom vždy o čosi horšie. Potrebujeme mať po ruke omnoho viac vecí a aj keď poniektoré z nás nie sú práve materiálny typy dobre si uvedomujú, že zväzok kľúčov vo vrecku úzkych džínsov netvaruje práve najpríťažlivejšiu bedrovú kosť.  

Nezostáva nám teda nič iné len sa zmieriť s týmto preťažkým osudom. Samotný zmier je pre väčšinu žien jednoduchým úkonom, a s ohromnou vervou púšťajú sa do nákupu kabelky ako módneho doplnku. No tento stav nie je pravidlom. Sú tu aj také z nás, ktoré svoju kabelku vnímajú prosto ako praktického pomocníka. A práve pre vás milé nekabelkové dámy pripravili sme štyri najzákladnejšie typy kabeliek, ktoré vás zaručene odbremenia od zdĺhavého výberu, pričom spoľahlivo pokryjú všetky potreby i udalosti. 

Kabelka cez rameno

Kabelka cez rameno je azda najpraktickejšou kabelkou na bežné dni. A tú teda ozaj potrebuješ. Do veľkej shopper kabelky naložíš všetky potrebné drobnosti a dokonca i ten nemalý nákup, na ktorý si sa po práci neplánovane zastavila. Kabelka cez rameno sa dobre nosí a poskytuje štedrý priestor.

V denných kabelkách sú stávkou na istotu zemité odtiene. Hnedá, čierna, šedá, keď sa nudíš bordová. Pokiaľ kabelku neplánuješ meniť podľa oblečenia vyhni sa farebným experimentom. Aj keď máš ty sama pocit, že ladiť k outfitu vec ako kabelka je ako ladiť k nemu svoje auto, ostatní ten pocit mať nemusia. 

VLAD.dsc_0273_jpg.jpg

Crossbody kabelka

Ide o multifunkčný kúsok. Hodí sa na všetky voľnočasové aktivity od stretnutí s priateľmi, párty, populárneho koncertu až po vychádzky do parku či rande. Vďaka svojím neveľkým rozmerom sa hodí aj na večer. Praktický remienok pôsobí uvoľnene a nosí sa veľmi pohodlne.

Kabelka crossbody v neutrálnej farbe je povinná jazda a jej kúp určite neoľutuješ. Hodí sa na celý rad príležitostí, kde tak nejak nie je udaný dresscode. Pravdou je, že kdekoľvek privlečieš nenápadnú crossbody kabelku, neurobíš si tým nijakú hanbu. 

9X6r.n8232.jpg

Ruksak

 

Nemusíš byť ani vášnivá turistka, ani poctivá školáčka, a dokonca nemusíš ani jazdiť stopom, aby sa ti v šatníku jednoznačne zišiel pekný ruksak. Ruksak je ozaj praktiká vecička. Vychádzky v prírode, turistika, turné po pamiatkach, stanovačky, festivaly alebo len potreba zbaliť sa na jednu noc. Na to všetko je najvhodnejšou voľbou štýlový ruksak.

Mnoho žien sa do batohov zamilovalo vďaka ich pohodlnému noseniu i štedrému priestoru, ktorý poskytuje. Ruksaky sú dostupné v mnohých typoch a prevedeniach. Športové, elegantné, malé, veľké, či školské ruksaky. Azda najlepšou voľbou bude športovo-elegantný ruksak v jednoduchej farbe a strednej veľkosti. Takýto kúsok z teba na túre nespraví tú pomalú princeznú a v meste ťa zasa nezaradí medzi nevkusné typy.

dN9B.n7479.jpg

Spoločenská kabelka

 

Jedna pekná spoločenská kabelka by mala byť v šatníku pre každý prípad. Raz za čas sa predsa vyskytne nejaký ten ples, babkina osemdesiatka, výlet do divadla, stužková, štátnice, svadba a podobne. Bez kabelky do spoločnosti sa proste nezaobídeme.

Aj tu však postačí univerzálnejší kúsok. Takmer ku všetkým róbam hodia sa clutch kabelky v perleťovej, čiernej, pudrovej, krémovej či šedej. Keď si spoločenskú kabelku správne zvolíš, bude bez problémov ladiť s celým radom šiat. Pekná, jednoduchá, slávnostná kabelka je malým šperkom, do ktorého sa pohodlne zmestí to najnutnejšie pre špeciálnu príležitosť.

 

3vDS.eng_pl_womens_clutch_bag_felice_f15_18081_4_jpg.jpg