5 tipov, ako si vybrať spoločenskú kabelku

„Kabeliek nikdy nie je dosť“ - tvrdí asi každá z nás, však milé dámy? Je to predsa doplnok, ktorým dokážeme celkovo svoj outfit vyzdvihnúť. Spoločenská kabelka je elegantná, spravidla menšia - najlepšie do ruky alebo cez rameno. Ale ako sa zorientovať, keď ideme na spoločenskú udalosť a potrebujeme takú príležitostnú kabelku? Poradíme Vám v našom špeciáli. 

Ako prvý bod si určime „príležitosť“, na ktorú kabelku vyberáme. Pokiaľ ideme na svadbu alebo narodeninovú oslavu, pokojne si môžeme vybrať z najnovších trendov. Tu sa hodí aj pekná listovka do ruky alebo cez rameno. Ak sa však chystáte na večeru prípadne párty, dajte prednosť trblietavým či lesklým vzorom. Takáto príležitosť si priam pýta ligotavú kabelku, vhodnú s dlhým ramienkom alebo štýlovou retiazkou. No ak sa chystáte na ples milé dámy, odporúčam si vybrať pekný elegantný model, niečo viac honosné. Veľmi obľúbené sú teraz clutch kabelky. Pripomínajú väčšie puzdro, ktoré skryje všetky potrebné veci ako mobil, rúž, hotovosť, či hygienické vreckovky.

Koľko sme ochotné investovať do večernej kabelky ?

Kľudne si určite strop, nad ktorý nechcete ísť. Na trhu je množstvo plesových kabeliek, takže si máte z čoho vyberať. Možno to chce viac času, ale pokojne stačí pozerať internet. Tu vždy nájdete aj nejaké zľavy, tak prečo neušetriť a nekúpiť si ešte aj náušnice?

Materiál

Koža je naozaj skvelá. Väčšinou však na bežné nosenie. Tým, že vyberáme spoločenskú kabelku, nemusíme vyhľadávať kožené materiály. Na spoločenské udalosti môžeme pozerať aj lacnejšie materiály, či už ide imitáciu kože, látku, semiš, PVC prípadne koženku. Tieto materiály sa aj ľahšie udržujú. Väčšinou sú doplnené o zlaté alebo strieborné detaily, či už vo forme spony alebo retiazky. Ak chceme honosnejšiu, vyberme si takú, ktorá je vyšívaná perlami. A nezabudnime pritom na náš rozpočet. 

Farba kabeliek na ples 

Tá je dosť podstatná. Dobre si pozrite, akej farby máte svoje šaty. Sú dve možnosti. Buď budete ladiť tón v tóne s celkovým outfitom, alebo svoje šaty oživíte jednofarebnou kabelkou v kontrastnej farbe. V tom prípade nezabudnite ani na topánky rovnakej farby ako farba kabelky.

Veľkosť

V tomto prípade je spoločenská kabelka určená len na najnutnejšie veci. Ak však idete na svadbu, kľudne si vyberte aj väčší model napríklad listovú kabelku. Na párty sa hodí menšia, s ramienkom prípadne retiazkou cez rameno, aby ste ju mali vždy po ruke. A na spomínaný ples je ideálna kabelka do ruky, napr. clutch.