Bez kabelky ani na ples

Vrcholí obdobie stužkových, plesová sezóna je zasa predo dvermi, a  tak je možno najvyšší čas vypýtať si jeden špeciálny, ale zato nanajvýš praktický darček pod stromček. Dámy, slečny, vy všetky, ktoré sa chystáte po Novom roku plesať, poproste toho svojho Ježiška o plesovú kabelku. Nie však o hocijakú, pre istotu mu zadajte presné inštrukcie, nech ladíte.

Dolaďte sa

Krásne sa nastajlovať do nádhernej večernej róby, k tomu make-up a vlasy à la hviezda z červeného koberca, no úprimne, ktorá z nás to nemiluje? Bez okolkov priznávam, že byť za peknú si užívam, len akosi nie je celkom jednoduché ten konečný, dokonalý efekt docieliť. :-) Aby sme si rozumeli, pri pohľade na krásky z časopisov a webových stránok, ktoré vymetajú jednu prestížnu akciu za druhou a všade vyzerajú naozaj luxusne (lebo to majú viac-menej v popise práce), si aj my, obyčajné baby želáme sa im čo najviac podobať. A kedy inokedy, ak nie na plese, by sme mohli mať túto príležitosť? Lenže, bez tímu top vizážistov, módnych návrhárov a expertov to nie je až také jednoduché.

Čo však zvládneme, je myslieť na detaily a celý spoločenský outfit k sebe doladiť. Dať si záležať na líčení i účese je samozrejmosťou, rovnako tak precízny výber šiat, či už si nejaké kupujete alebo zavítate do požičovne a aby sme nezabudli, plesové lodičky, za ktoré by sa nehanbila ani Popoluška. Na čo však mnohé z nás až tak nedbajú, je kabelka. To je však veľká chyba!

Kabelka musí byť

Prísť na ples bez plesovej kabelky, to je ako dať si len jednu náušnicu alebo iné neodpustiteľné spoločenské faux-pas. Jednak dotvára celkový vzhľad, no tiež je nevyhnutnou súčasťou vašej plesovej výbavy. Spoločenská kabelka je síce drobná, len tak do ruky či na tenučkom ramienku, avšak ukrýva veľké „poklady“.  Naozaj chcete ísť na ples bez mobilu, finančnej rezervy alebo riasenky a rúžu?

Osobne si neviem predstaviť ísť niekam len tak, bez základnej výbavy, tobôž nie na takú významnú udalosť, akou ples pre každú ženu rozhodne je, kde chceme byť všetky tip-top, ak sa dá, tak aj pred polnocou. No keďže od spoločenskej kabelky skutočne nemožno očakávať veľké rozmery, dohliadnite o to viac na jej vzhľad, farebný odtieň a kvalitu.

Odporúčam dbať najmä na precízne prepracovanie kabelky, nech ju nemáte len na jedno použitie a opäť a znova – ladenie k zvyšku odevu. Ak máte šaty veľmi výrazné, s kvetovaným či iným extravagantným motívom, kabelka musí byť presne v rovnakom tóne alebo potom voľte neutrálne farby , najlepšie dolaďte k odtieňu topánok. Čiernou istotne nič nepokazíte, minimálne jednu takú by ste teda rozhodne mali mať vo svojom šatníku, ak sa však nebojíte farieb, kamienkov ani trblietok, pri spoločenskej kabelke sa môžete v tomto smere dosýta vyšantiť.

Listovka

Listová kabelka je špecifickou kategóriou malých kabeliek, ktorá ma obzvlášť chytila za srdce. Je totiž rozkošná, elegantná, no napriek tomu aj denne nositeľná. V prípade, že so sebou počas dňa nepotrebujete prenášať knihy či iné väčšie predmety, poslúži aj listová kabelka. A keďže nie je listová kabelka ako listová kabelka, pozor aj tu na množstvo detailov. Vyberať možno z rôznorodých dizajnov, zapínaní aj tvarov. Ak teda nie ste príliš na trblietky a lesklé materiály, možno si aj na ples vezmete práve listovú kabelku. Veď prečo nie?  Pôsobí moderne a zároveň luxusne, často je len tak do ruky, prípadne s nejakým retiazkovým, veľmi trendy ramienkom, čo ocenia tie z nás, ktoré si chcú aj na plese udržať svojský štýl.

Tak dámy, ktorú si teda vypýtate tento rok pod stromček?