Dámske hodinky nie len ako módny doplnok

Dnes si povieme milé dámy viac o hodinkách, ktoré sú určené iba nám ženám. Každá z nás má iste takýto módny doplnok. Hodinky nespĺňajú iba funkciu estetickú, ale predovšetkým praktickú. A ako sa zorientovať na trhu dámskych hodiniek? Čítajte ďalej a určite sa dozviete viac.

Aký typ hodiniek sa Vám hodí? 

To občas býva problém, vybrať si tie správne, však? Ale nič nieje také ťažké ako sa na prvý pohľad zdá. Najskôr si určite, aký ste vlastne typ a kam najčastejšie chodievate. Pokiaľ pracujete niekde v kancelárií, určite si vyberte z rady elegantných dámskych hodiniek. No pokiaľ športujete a najlepšie sa cítite v rifliach a teniskách, siahnite po športových modeloch.

Elegantné dámske hodinky

Remienok býva väčšinou z mosadze s povrchovou úpravou, ocele alebo kože. Čo sa týka ciferníka týchto hodiniek, najčastejšie prevláda biela, čierna, strieborná, alebo zlatá farba. Ale dnešná móda ukazuje svoju pestrosť už aj pri dámskych hodinkách, preto si kľudne môžete vybrať aj z iných farebných škál. Na ciferníku sú buď rímske alebo arabské čísla, alebo čísla nahradia malé bodky, čiarky, prípadne štýlové kamienky. Keď si už vyberáte hodinky, nezabudnite si pozrieť sklo, z akého materiálu je vyrobené. U väčšina dostupných hodiniek je to minerálne sklo , ktoré je s prímesou kremeňa. Jeho tvrdosť je vyššia než u akrylátového sklíčka. Ďalšou možnosťou je aj minerálne sklo potiahnuté zafírovou vrstvou. Táto vrstva robí sklíčko odolné voči poškriabaniu, aj keď nieje úplne nepoškriabateľné.

Dôležitou súčasťou hodiniek je aj typ strojčeka. Aj tu je viacero typov, no najčastejšie bývajú automatické, kde je naťahovanie pohybom ruky, naťahovacie, Quartz batérie alebo Quartz solárne napojenie. Ak máte milé dámy, či slečny tenšie rúčky, dôležitou informáciou pre Vás je aj rozmer púzdra hodiniek. Tie najmenšie bývajú od 3,8 cm. Medzi najznámejšie elegantné dámsky hodinky patria značky Casio, Michael Kors, Calvin Klein, Citizen a iné.

Športové a smart hodinky

Nezabudli sme ani na priaznivcov športu, či vyznávačky športových outfitov. Práve také dámske hodinky majú svoj remienok z plastu, kovu, ale aj kombinácie kože. Dobrou správou je, že novinkou v športových hodinkách sú inteligentné hodinky. Aké sú to? Tieto hodinky zvládnu radu fitness funkcií, ako napríklad krokomer, upozornenie na dlhú radu sedenia alebo monitoring spánku. Okrem toho je ale možné hodinky používať aj ako náhradu za mobilný telefón. Umožňujú totiž vložiť samostatnú SIM kartu a vďaka tomu zvládajú telefónne hovory, SMS alebo dátové pripojenie.

Veru, doba pokročila aj hodinky sa stále vyvíjajú. Pokiaľ sa však chcete potápať, alebo sa idete len tak osviežiť do fontány, či jazera, nezabudnite sa uistiť ešte pred kúpou, či sú Vaše hodinky vodotesné. Tento údaj je pri každých hodinách iný.

Športové hodinky majú buď klasický ciferník, ale vybrať si môžete aj z digitálnych hodiniek. Čas sa ukazuje buď v číslovej digitálnej podobe na displeji LED alebo LCD. Výrobcovia sa predbiehajú, aby práve ich hodinky mali čo najviac funkcií. Práve tie kvalitnejšie a drahšie majú ukazovanie dát, alarm, barometer, duálny čas, kalendár, osvetlenie, stopky a iné. Aj keď sú viac obľúbené u mužov, nájdeme aj veľa pekných dámskych modelov.

Byť v správny čas na správnom mieste môžete aj vďaka správnym hodinkám, ktoré si vyberiete. Preto si pozrite našu ponuku hodiniek, kde sú cenovo dostupné dámske hodinky na každý deň, ale aj značkové hodinky Michael Kors pre náročnejšie dámy.