Kam sa (ne)hodia listové kabelky?

V poslednej dobe boli listové kabelky povýšené z večerných kabeliek aj na kabelky vhodné na bežné nosenie. Je to ten najhorúcejší módny trend, ktorý však treba vedieť nosiť, pretože nie všade sa môžete ukázať s listovou kabelkou v ruke, a tiež je potrebné si dávať pozor, ako budete listovú kabelku kombinovať s outfitom.

NIE - Honosne zdobené a extravagantné listové kabelky

Ponuka listových kabeliek je skutočne široká a akoby sa vrece roztrhlo práve s listovými kabelkami, ktoré majú netradičný dizajn alebo výrazné zdobenie. Tieto listové kabelky určite nie sú vhodné na bežné denné nosenie, pokiaľ nie ste módny guru, ktorý sa módou živí. Ak by ste s takouto kabelkou „nacupitali“ na pracovný míting, asi by sa vaši kolegovia na vás dívali s otvorenými ústami.

Výrazné, extravagantné  a prezdobené listové kabelky si radšej nechajte na firemný večierok, ples či inú slávnostnú udalosť. Taktiež neodporúčame vziať si listovú kabelku (akúkoľvek) na nákupy, v tomto prípade ako malú kabelku, zvoľte radšej ležérnu crossbody kabelku.

ÁNO - Jednoduché listové kabelky v neutrálnych farbách

Jednoduché listové kabelky s čistými líniami dokážete zladiť aj k bežnému dennému outfitu, a preto si takúto kabelku môžete pokojne vziať aj do práce.  Samozrejme, ak nie ste ten typ ženy, ktorá potrebuje mať so sebou všetko možné. Do listovej kabelky by sa vám to rozhodne nezmestilo, nakoľko módni dizajnéri pri navrhovaní listových kabeliek na ich praktickú stránku rozhodne nemysleli.

Nezabudnite, že listové kabelky sú formálne kabelky, ktoré si žiadajú byť skombinované s outfitom nesúcim sa v podobnom duchu. Určite sa vyhýbajte čisto športovému štýlu alebo čisto ležérnemu. Kombinujte skôr taký ten business casual, kde si môžete dovoliť aj rifle v kombinácií s blúzkou. Listovú kabelku si môžete vziať aj do mesta, napríklad ak idete s kamarátkou na drink, na kávičku alebo na obed.

Väčšina listových kabeliek je prudko elegantných, samozrejme, v ponuke sú aj hravejšie kúsky, len tie musíte skutočne poriadne hľadať. Listové kabelky sú skutočne štýlové a predstavujú pomyselnú čerešničku každého outfitu, preto ich výberu venujte obzvlášť špeciálnu pozornosť a nesnažte sa ich skombinovať s prvým outfitom, ktorý vám padne do oka. A nezabúdajte, že špeciálne kabelky si vyžadujú aj špeciálnu udalosť.