7 najdivnejších vecí nájdených v ženskej kabelke

Keby bol Lewis Caroll žena určite by vo svojom fenomenálnom fantasy príbehu, o tak trochu šibnutej Alici v ešte o čosi šibnutejšej krajine zázrakov, vymenil pád do nudnej zajačej nory za omnoho magickejší pád do dámskej kabelky. Alica by v nej, ako počas celého pôvodného deja, tvrdohlavo ignorovala zákony kvantovej mechaniky a jej absurdne zmenšená telesná schránka prepadla by sa až na samé dno tej najzázračnejšej krajiny menom ženská kabelka.

Šliapala by mesiace neopratú podšívku, odhryzla z podrvenej krekry veľkosti balvanu, uviazla by v štetinách starej riasenky, postavila by si improvizovaný príbytok zo starých lístkov MHD, ktorý by jej vzápätí spálil pol roka nepoužitý obrí zapaľovač.

Slovom, príbeh o Alici v ženskej kabelke by mal okrem chytľavejšieho názvu i stopercentne zaujímavejšiu dejovú líniu. Sedem žien sa podelilo o najpodivnejšie príbehy vrcholiace na dne ich najvernejšej kabelky. 

Čierny kožený ruksak

1# Kľučka

Rána bývajú ťažké. Presvedčila sa o tom i mladá dáma, ktorá počas celého dňa nosila v kabelke klasickú dverovú kľučku. Údajne jej ráno nezazvonil budík, kvôli čomu sa veľmi ponáhľala do práce. Keď zatvárala dvere svojej izby kľučka jej zostala v ruke. Nestíhala ju namontovať späť a tak ju teda vhodne umiestnila na miesto, kde miznú všetky veci- do svojej kabelky.

 

2#  Soľnička

Jedna obyčajná študentka sa v jeden obyčajný večer vybrala na jednu obyčajnú párty. V tú noc jej nechýbali dve veci. Malá čierna crossbody kabelka a obrovská chuť na tequilu. Už menej obyčajnú vec našla po ťažkej noci vo svojej kabelke. Išlo o kuchynskú soľničku s najväčšou pravdepodobnosťou neúmyselne odcudzenú z baru.

 

3# Dlažobná kocka

Bezpečnosť je dôležitá. A keď náhodou netušíte, kde kúpiť slzný sprej, inšpirujte sa touto ženou. Prevratný nápad chrániť sa dostala po tom čo začala pracovať na nočné smeny a našla si nájom v odľahlej časti mesta. Odvtedy so sebou v kabelke svorne nosievala dlažobnú kocku, ktorou zrejme plánovala zneškodniť, potenciálneho útočníka. Odpoveď na otázku, či tým nezneškodnila skôr svoju chrbticu, si už musí nájsť každý sám.

 

4# Gumový had

Prvý apríl prešiel a blázon sa našiel. Presne tak sa cítila mladá mamička, keď dva týždne po prvom apríli na pracovnej schôdzke namiesto diáru vytiahla zo svojej grab kabelky gumového hada. Ten sa tam ocitol pričinením je priveľmi vtipného manžela a malého synčeka. Prefíkaná partia chcela mamu nastrašiť na prvý apríl, no had sa v kabelke nečakane stratil a otec aj syn na to akosi zabudli.

 

5# Splachovač

Partia na festivale trocha nudy, trocha piva a interná súťaž o najväčšiu hlúposť v kabelke mohla začať. Konkurencia medzi ženským osadenstvom bola údajne vysoká, no aj napriek tomu sa na prvom mieste umiestnila slečna, ktorá vo svojom štýlovom ruksaku schovávala záchodový splachovač. Podivná situácia mala triviálne vysvetlenie. Mama jej už pred týždňom kázala kúpiť nový splachovač a tento starý jej dala ako vzor. Odvtedy sa k tomu nedostala a tak ho, samozrejme, nosí v ruksaku.

 

6# 42 kusov viečok na kávu so sebou

Nezabudni, že si eko. Konkrétne táto kávičkárka na to zabúdala až nadmerne často. Jej najmilovanejším ranným rituálom bol nákup kávičky na cestu v malom hipsterskom stánku. Tu si okrem osladeného nápoja bohov večne omylom vzala i viečko na pohárik. Nasledujúc heslo lepšie byť eko neskoro ako nikdy vždy umiestnila viečko do svojej kabelky. Nebol to ani mesiac, keď sa jej v kabelke nazbieralo neuveriteľných 42 kusov viečok.

7# Kabelka

Náhodný nákup ďalšej kabelky do okrúhlych tisíc pozná azda každá žena. No čo ak je nákup natoľko nevhod, že sa nám vôbec nechce behať celý deň s igelitkou v ruke? Táto slečna na to našla jasnú odpoveď. Svoju starú kabelku prosto schovala v tej novej. Tak sa v jej novučičkej shopper ocitla menšia crossbody. Obzvlášť trápna situácia nastala za pokladňou v potravinách, keď musela siahnuť najprv do jednej kabelky, potom do druhej a až na koniec strastiplnej cesty vyloviť z peňaženky bankomatovú kartu.

 

Akú najdivnejšiu vec ste v kabelke našli vy? 

Divné veci v kabelke