Ako si vybrať cestovnú tašku

Milé dámy, leto a čas dovoleniek je už čoskoro tu a každá z nás sníva o tom, ako sa vyberieme na tie najkrajšíe miesta. No poznáte to, keď sa začneme baliť, najradšej by sme zobrali celý dom so sebou, lebo potrebujeme aj to, aj ono a predsa nám treba viacero outfitov na každú príležitosť...Len ako to všetko uložiť do jednej batožiny? Poradíme Vám, ako si vybrať tú správnu cestovnú tašku.

Ako si zjednodušiť cestovanie?

Či sa už chystáte na druhú stranu mesta alebo cestujete na druhú stranu sveta, správny výber tašky nikdy nepodceňujte. Vždy si určite na ako dlho sa chystáte a čo všetko ste so sebou ochotné nosiť. Veľkosť cestovnej tašky je preto rôzna. Objem cestovných tašiek sa uvádza v litroch a nosnoť býva až do 20 kg.

Tipy cestovných tašiek

Pokiaľ cestujeme niekam iba na víkend a nepotrebujeme so sebou veľa vecí, hodí sa nám víkendová taška. Je väčšia, praktická a preto ju ocení každý cestujúci. Väčšinou má dlhé ušká, aby sa mohla nosiť buď v ruke alebo prakticky na ramene. Takéto tašky sú už dizajnovo prepracované, preto môžete aj na Vašich cestách vyzerať štýlovo.

Najčastejšie však poznáme cestovnú tašku so zapínaním na zips, ktorá sa dá nosiť na ramene alebo uchytiť do rúk. Takáto cestovná taška býva zväčša vyrobená z látky, ktorá je nepremokavá, alebo z polyesteru, či ekokože. Hlavný priestor je delený viacerými priehradkami a ďalej má taška väčšinou 2 bočné vrecká na zips. Tak máte vždy po ruke všetko potrebné, čo potrebujete. Spodná strana tašky býva vystužená a na spodku tašky v rohoch sú plastové ochranné pätky.

Doba napreduje a preto aj cestovná taška sa stále vyvíja. Klasická „cestovka“ ako ju mnohé voláme, už pre nás nemusí byť záťažou. Vďaka zabudovaným kolieskam a ergonomickej rukoväte, môže byť pre nás preprava jednoduchšia. Aj takáto cestovná taška býva vyrobená z rôznych materiálov. Záleží, či uprednostníte lacnejšiu látkovú variantu, alebo siahnete po odolnom polykarbonáte. Niektoré majú aj číselný zámok pre uzamknutie batožiny. Potom už len nezabudnúť ten správny kód! Vnútro tašky predeľuje membrána na zips a popruhy na zaistenie šatstva.

Je potrebný aj vzhľad cestovnej tašky?

Nové dobrodružstvá sú vzrušujúce, najmä ak máte so sebou všetko, čo potrebujete! Dnešná cestovná taška nebýva už iba čierna. Dizajnéri, návrhári aj výrobcovia myslia na každú z nás, preto môžeme dokonale vyzerať aj na svojich cestách. A za takouto štýlovou a dizajnovou cestovnou taškou sa obzrie naozaj každý! Rôzne farby, vzory, potlače. Ladené športovo či elegantne. Každá z nás sme iný typ a cestujeme na rôzne miesta a príležitosti. Preto si vyberme tú svoju. No popri vzhľadu nezabúdajme aj na praktickosť tašky. Tak sa vďaka cestovaniu stane každý výlet pohodlný a zábavný.

Na bellakabelky.sk Vám v kategórii „cestovné tašky“ ponúkame tašky, ktoré si získajú aj Vaše srdce a stanú sa vernými spoločníkmi na Vašich cestách. Prajeme Vám príjemné cestovanie a čakáme, že nám napíšete, akú cestovnú tašku máte Vy alebo si chystáte kúpiť.