Prečo dáma potrebuje čiernu kabelku a ako si vybrať svoj model na sezónu 2023

V zbierkach módnych div, podnikateliek či filmových hviezd zaujímajú osobitné miesto čierne kabelky - lakonické a masívne, s tvrdým alebo mäkkým puzdrom, vyrobené z pravej kože alebo high-tech syntetiky. Prečo sú čierne kabelky na vrchole obľúbenosti u žien akéhokoľvek veku a postavenia a na čo si dať pozor pri hľadaní nového doplnku na sezónu 2023?

Čierna je univerzálna achromatická, ktorá sa hodí každému

Čierna pohltila celú škálu odtieňov, harmonizuje s akýmkoľvek typom pokožky a farbou oblečenia, od bielej a mätovej až po fialovú a čokoládovú. Jedna čierna kabelka výhodne zdôrazní výraz citrónu a fuchsie, noblesu bordovej a perličiek, chlad indiga, teplo terakoty. Zaujímavým riešením sú vymeniteľné traky rôznych odtieňov na crossbody: remienok splynie s odtieňom outfitu, čierny doplnok sa akoby vznášal vo vzduchu.

Čierna sa hodí na akúkoľvek udalosť

Čierna kabelka je stelesnením elegancie, môže hrať úlohu hlavných huslí alebo skromne dopĺňať starostlivo premyslený outfit. Výber tvaru a veľkosti čiernej kabelky priamo závisí od účelu cesty do sveta:

Objemná nákupná - na nákupy a prechádzky mestom. V kolekciách značiek Khaite a Balenciaga sezóny 2023 presahuje objem hobo 12 litrov.

Tout, listové - do kancelárie, na prezentácie, rokovania. Okrúhle tašky na klobúky zostávajú relevantné. Chanel a Louis Vuitton ponúkajú v novej sezóne štvorcové a obdĺžnikové mini boxy.

Polmesiac a voľná kabelka sú vhodné na prechádzky, stretnutia s priateľmi, rozlúčky so slobodou. Loewe a Jil Sander vyvinuli vreckové kabelky bez rúčok pre dámu do auta. Marine Serre, Isabel Marant, Chloé ponúkajú funkčné mesiačiky na krátkom širokom páse.

Batoh proti krádeži, taška na opasok, crossbody, messenger - na cesty. Väčšina značiek ponúka modely s RFID ochranou proti nelegálnemu čítaniu bankových kariet.

Spojka, kabelka s jedinečným dekorom - na večer v reštaurácii, vernisáž, divadelnú premiéru, tanečný večer. Zaujímavé mikrotašky s krátkymi rúčkami vyvinuli Courrèges, Moschino a Ambush.

Ako si vybrať veľkosť a tvar čiernej kabelky

Veľkosť kabelky priamo závisí od štýlu a typy udalosti. Ležérny aj biznis štýl – tradične objem do 3 litrov, niekoľko funkčných priehradiek na doklady, peňaženku, kozmetickú taštičku a dôležité drobnosti. Praktické podnikateľky uprednostňujú modely s pevným telom, ktoré si zachovávajú svoj tvar - sú vhodné na umiestnenie pod stôl alebo v blízkosti stoličky.

Čierna kabelka na módnu sezónu 2023

Športové ležérne umožňuje tašky s veľkým objemom: zmestí sa do nich prezúvanie, obedár, detská hračka. Glamour je bezstarostný: malá kabelka alebo kabelka obsahuje držiak karty, rúž, zrkadlo a smartfón. Miniatúrne kabelky nevšedného tvaru na kovovej retiazke dopĺňajú večerný outfit a neprekážajú pri tanci.

Dôležitá je harmónia outfitu. Moletkám príliš malá a príliš objemná kabelka opticky pridá kilogramy. Vysoké dievčatá nemajú radi kabelky s krátkym ramenným popruhom. Pre ženy s bruškom sú vhodné klasické touty a krátke šaty s krátkym opaskom - posúvajú akcent. Správna dĺžka crossbody popruhu premení obdĺžnikovú postavu na presýpacie hodiny.

Módny dekor čiernej kabelky-2023

Dizajnéri odvážne zdobia čierne kabelky s brutálnymi kovovými hrotmi, nitmi, rohmi. Kovový dekor a doplnky sú v móde: masívne zámky, chrómové logá a efektné dekorácie. 

Modelka s čiernou kabelkou

Čierna farba miluje textúru a reliéf: reliéfna koža, perforácia, aplikácia, "čipka" vyrobená z kože na hladkom pozadí. Skutočná imitácia makramé, ratanu, ručné pletenie, uzly, sieťka, tkaná slama. Hra textúr hlavného ženského doplnku a oblečenia úspešne dopĺňa pôsobivý obraz štýlovej dámy.