Školské ruksaky pre malé slečny

Trápne. Hrozne trápne. Celý tento článok je trápny aj školský ruksak je trápny. Vlasy do tváre, tvár s posiata prvým akné, telo priveľké a pridlhé, oči večne v stĺp a jediné slovo v slovníku je trápne vo všetkých jeho transformáciách. Akoby zo dňa na deň malé dievčatko stratilo svoju roztomilú detskú bucľatosť a stáva sa z neho skutočná dospelá slečna. Puberta je nádherne zložitým vekom a u toho stvorenia čo už 8 hodín nevystrčilo nos zo svojej izby, to občas možno znášať len s dávkou humoru a nadhľadu.

Mnoho sa zmenilo a voľakedajšie nadšenie zo školského ruksaku s Annou a Elzou je nenávratne preč. Čas striedať. Ako však vyhovieť náročným požiadavkám malej slečny, ktorá momentálne neschvaľuje inú ako čiernu a nesmie sa stať trápnou v neúprosnom kolektíve 7.A?

Hlavne nech nie je trápny

Ona chce ten čierny s leopardími detailmi zatiaľ čo tebe sa k nej stále hodí viac kvetinkový. Nájsť ten malý prienik medzi tvojimi a jej predstavami je často neľahké. Vieš, že na niektoré veci má ešte čas, pritom ale nedokážeš pripustiť, že sa v tak komplikovanom veku nebude cítiť krásna.

Obchody sú plné pekných školských ruksakov a nie je veľkým problémom nájsť tú onú strednú zlatú cestu. Napríklad bodkovaný dievčenský ruksak je vo všeobecnosti stávkou na istotu. Siahať možno tiež po obyčajných jednofarebných ruksakoch. Princezná sa možno nebude brániť ani menej tradičným vzorom, pokiaľ samozrejme nebudú trápne alebo detské.

Malú slečnu treba počúvať. Vyhovieť v rámci možností jej požiadavkám. Ranný teenage je ozaj komplikovaným vekom a drvivá väčšina z nás sa v tom období cítila prinajmenšom otrasne. Ak teda moderný školský ruksak podľa jej predstáv aspoň trošku rozžiari jej dni pýtajme sa sami seba prečo vlastne nie. 

image2.jpeg

Teenage trendy

 

Doba pokročila a dievčence sa, na rozdiel od nás v ich veku, radi inšpirujú na internete. Sledujú trendy na Instagrame a prezentujú sa na Tik Tok-u.

Mladé slečny momentálne v oblasti školských ruksakov holdujú šikovnému i praktickému strihu s väčším vreckom vpredu. Ohľadne farieb určite neprekvapí ich vášeň v tmavších odtieňoch. Vzory hlavne čo možno najviac minimalistické.

V kruhoch čerstvých slovenských teenageriek je v poslednom roku silne v kurze speváčka Billie Eilish. Aj v kúskoch jej nekonvenčného štýlu možno nájsť akú takú inšpiráciu, keď chcete tú svoju mladú slečnu skutočne potešiť.

image3.jpeg

Zdroj: https://www.grammy.com/grammys/news/exclusive-billie-eilish-success-her-radio-show-new-music

Ruksak pre zdravú chrbticu

Hoci násťročnej kočke ide len o štýl a trendovosť dospelý človek pri voľbe školského ruksaku hľadí i na praktickosť. Je nečakané koľko zošitov a kníh vláčia žiaci základných škôl.

Predísť zbytočnému poškodzovaniu chrbtice možno hlavne kúpou kvalitného školského ruksaku, ktorý mimo iného i dlhšie vydrží miestami naskutku necitlivé zaobchádzanie.

Ušká ruksaku by mali byť dobre vystužené a nastaviteľné pre pohodlnejšie nosenie dievčatkom akéhokoľvek vzrastu. Pri kúpe školského ruksaku je potrebné zvážiť i jeho objem. Mal by mať minimálne rozmer A4, aby v ňom bolo možné odniesť knižky, a rozumnú hrúbku pre priloženie desiatového boxu.