Moja skúsenosť s ruksakom pre mamičky

Milé mamičky, Tento článok je predovšetkým pre Vás, mamičky, ktoré svoje ratolesti milujete nadovšetko. Ako každá milujúca matka, tak aj ja sa snažím dať svojmu dieťaťu všetko. Snažím sa, aby môj poklad mal vždy úsmev na tvári, ale ako to docieliť? No jednoznačne jeho plným bruškom, čistou plienkou, čistým oblečením a dostatkom spánku.

Bábätká si vyžadujú veľa lásky a mimoriadnu pozornosť aj z materiálnej stránky. Plienky, krémiky, čisté oblečenie, fľaštičky, hračky či dudlíky. Všetko musí mať svoje miesto nielen doma, ale aj počas cestovania či na prechádzke. Nielen novorodenec, ale aj staršie deti toho musia mať okolo seba dosť. Navyše sa ich pozornosť sústreďuje na objavy nových, ešte nepoznaných vecí a svetu plných hračiek. A práve tento článok Vám milé mamičky poradí ako mať všetky veci, ktoré urobia vaše dieťa šťastným, vždy po ruke.

Ruksak na kočík

Dokonalým doplnkom pre dojčiace mamičky a mamičky väčších detí je ruksak pre mamičky. Ruksak je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky mamičiek po praktickej, ale aj po štýlovej stránke. Ak sa milé mamičky chystáte na dlhšiu cestu do zahraničia, k svojej rodine do vedľajšej obce, alebo len na vychádzku do miestneho parku s kočiarom, potom všetky potrebné veci najlepšie pobalíte do batohov pre mamičky alebo do tašiek. Tašky sa ľahko upevnia na kočiar a nosia sa na ramene, pričom batoh nielen upevníte na kočiar, ale ho aj prakticky ponesiete na oboch ramenách. Voľné ruky sú tak k dispozícii pre vaše dieťa kedykoľvek.

Čo obsahuje môj mamičkovský batoh?

Ja som si vybrala batoh pre mamičky, pretože som zistila, že mať voľné ruky k dispozícii je obrovská výhoda. Tašku cez rameno, ktorú som mala pred tým, mi neustále padala z ramena pri manipulácii s mojím synom. Navyše suché zipsy, ktorými som tašku upevnila na kočík sa po čase opotrebovali. Patrím skôr medzi tie praktické mamičky ako tie fashion. Ale nie je na škodu, ak je batoh ultra praktický a navyše aj štýlový, no nie? 

Taška na plienky

Batoh po praktickej stránke:

Ako som už spomenula, veľká výhoda samotného batohu je jeho nosenie na ramenách, čo umožní voľnosť a ľahšiu manipuláciu s dieťaťom. Popruhy sú mäkké s výstužou. Batoh je vyrobený z kvalitnej pevnej textílie, ktorá zadrží vlhkosť a odolá voči ťažšiemu nákladu. Tento batoh skrýva množstvo praktických priehradok, kde si nájdu všetky naše veci svoje miesto.

Do hlavného úložného priestoru si ukladám čisté oblečenie, prebaľovaciu podložku a hračky. Keďže svoje dieťa dojčím, nepotrebujem mať tubu so sušeným mliekom a dojčenskou vodou pri sebe. Ale ak vaše dieťatko tieto veci potrebuje, hravo jeho papanie vložíte do vnútra. V štyroch vnútorných priehradok mám plienky s vlhčenými obrúskami a krémikom, bavlnenú plienku, dudlíky a v zipsovej priehradke mám obálku vo formáte A5, kde mám všetky potrebné doklady, keď ideme so synom do poradne k našej pediatričke.

Batoh neprekvapuje len s vnútorným úložným priestorom, ale aj s vonkajším. Do vonkajšieho predného vrecka hravo vložím fľašku s pitím, detskú výživu a lyžičku. Podbradníček mám vždy v sieťkovej priehradke. Ďalej sú vrecká aj po bokoch. Tam mám väčšinou len skladaciu nákupnú tašku, alebo svoje pitie. Jedno z bočných vreciek je určené na obyčajné alebo vlhčené vreckovky. Čo je výhodou pre ,,šikovných'' papajkov. Aký by to bol ruksak, keby tam nebolo miesto aj pre mňa. Svoje doklady, telefón a kľúče dávam do zipsového vrecka na chrbte, zipsového malého vrecka vpredu alebo do vnútorného zipsového vrecka. 

Ruksak pre mamičky

Na prechádzke so synom v kočiariku, mám niekedy batoh upevnený o kočiar dvomi úchytmi so skobami alebo uškami. Ušká na batohu majú spojovací pásik s cvokom. Zväčša využívam uchytenie uškami, tie sú rýchlejšie. Ešte som necestovala s rodinou nikam do zahraničia, ale ak na to príde, batoh sa dá uchytiť aj o kufor. Konkrétne o teleskopickú rúčku kufra popruhom na chrbtovej časti batohu. Takže vrelo odporúčam pre rodiny, ktoré sú na cestách.

Batoh po dizajnovej stránke:

Ale aby nebola reč len o praktickom využití, poviem Vám prečo mi padol zrovna tento batoh do oka a do ruky. Batoh som si vybrala v tmavomodrej farbe s bielymi bodkami. Mám rada tmavomodrú a túto farbu má aj zopár vecí z môjho šatníka.

Taška pre mamičky

Biele bodky na ruksaku podľa mňa pôsobia chutne a trendy. Dizajn tohto batohu je ladený v denim štýle ako môj kočiarik. Môj kočiarik je takisto v denim štýle v tmavomodrej a bielej kombinácii. Je to farba ako pre chlapcov tak aj pre dievčatá. Takže som sa rozhodovala pri výbere batohu podľa obľúbenej farby a zladenosťou s kočiarom. A čo vy? Ako sa rozhodujete pri výbere batohu?