Nosíte v ruksaku notebook? Na toto by ste si mali dať pozor

Notebooky a tablety sa jednoducho stali súčasťou nášho života. Mnohokrát ich nosíme do školy či do práce. S týmito drahými a veľmi citlivými zariadeniami cestujeme skutočne často, a preto je nutné ich uchrániť pred akýmikoľvek otrasmi, vodou a ďalšími vplyvmi okolia. Na úschovu a prenos sú ideálne ruksaky na notebook. Lenže nie hocijaké.

Ruksaky vhodné na nosenie notebook sú určite lepším spoločníkom ako tašky. Už len z toho dôvodu, že vďaka dvom popruhom zaťažujú chrbát rovnomerne, a nie len jednostranne, ako je tomu v prípade tašiek na notebook. Notebookové ruksaky je možné vyberať podľa mnohých kritérií a parametrov. Treba si však uvedomiť, že nie všetky ruksaky sú vhodné na nosenie notebookov.  

Je nevyhnutné klásť dôraz na prvotriednu ochranu cenného notebooku a kvalitu použitých materiálov. Až ku koncu prichádza na rad vzhľad a estetická hodnota. V opačnom prípade si môžete poškodiť ruksak alebo samotný notebook.

Pouvažujte nad rozmermi a nosnosťou batohu

Pri výbere zvážte rozmery ako ruksaku, tak aj notebooku. Často sa stáva, že sa Vám ruksak zapáči dizajnovo, ale veľkostne je nevyhovujúci, no i tak si poviete: „Veď to tam nejako narvem.“ Možno áno. Ale koľkokrát? Raz či dva razy, kým Vám ruksak popraská vo švíkoch a roztrhne sa?  Alebo niečo horšie,  poškodíte si niektorú časť notebooku. Zapamätajte si, že ruksak na notebook musí byť dostatočne priestranný. Skutočne kvalitné ruksaky na notebook poskytujú dostatočný komfort nielen notebooku, ale aj Vám.

 

5-1-1000x1000.jpg

 

V prípade nosnosti alebo objemu je to podobné. Určite v ruksaku nebudete nosiť len notebook, ale tiež aj iné veci, či už rôzne dokumenty alebo školské potreby, a preto si vo vlastnom záujme zaobstarajte ruksak na notebook s dostatočnou nosnosťou, objemom, dômyselne riešenou priehradkou na notebook a ďalšími priehradkami na úschovu iných drobností.

Materiály ruksakov na notebook

Vo väčšine prípadov je výrobným materiálov batohov na notebook rôzne druhy nylonu. Tento materiál je charakteristický spoľahlivou pevnosťou a v kombinácii s kvalitnou výstelkou perfektne ochráni výbavu vo vnútri ruksaku. Batohy z tohto materiálu sa vyznačujú aj svojou ľahkosťou. V neposlednom rade dbajte tiež na to, aby materiál bol vodeodolný, inak sa Vám veľmi ľahko môže stať, že aj počas slabého mrholenia vnútro nasiakne vodou, ktorá môže poškodiť notebook. V prípade luxusnejších modelov sa používa koža, avšak tá je len na efekt a o praktickejších vlastnostiach v porovnaní s nylonom, sa hovoriť nedá.