Kožený alebo látkový? Aký typ ruksak je pre Vás?

Rozhodli ste sa spestriť si svoju zbierku kabeliek, alebo jednoducho chcete vyjsť zo svojej komfortnej zóny a obohatiť ju o skutočne horúci kúsok? Vyskúšajte ruksaky, ktoré sú mladistvé, hravé, svieže a nekompromisne štýlové. No možno práve stojíte pred voľbou, aký ruksak si zadovážiť. Kožený? Látkový?

Túto dilemu som zažívala niekoľko dní dozadu aj ja. Rozhodovala som sa, váhala, konštatovala, zvažovala všetky plusy aj mínusy až napokon som si jeden krásny kúsok zadovážila. A pravdupovediac, celý ten výber toho pravého ruksaku stál zato a som s ním nesmierne spokojná. O svoje skúsenosti, ale aj o sumár výhod/nevýhod kožených a látkových ruksakov sa teraz podelím s Vami, milé dámy a slečny.

Účel ruksaku je dôležitý

Pri výbere môjho prvého ruksaku som si zadala dve kritéria. Keďže pracujem a ešte k tomu chodím do školy, ruksak by mal byť dostatočne priestranný pre všetky školské/pracovné veci, ale aj na „nevyhnutné“ ženské drobnosti. A keďže som skôr zarytá milovníčka elegantných kabeliek, tak aj môj ruksak sa musel niesť v tomto duchu. Okrem toho, v mojej predstave figurovali ešte také atribúty, ako nadčasovosť, štýlovosť a odolnosť. Nechcela som, aby mi ruksak pripomínal zašlé stredoškolské časy, alebo výbavu na túru. Jednoducho roztomilosť, hravosť a sofistikovanosť v jednom.

Prečo kožený ruksak?

Ak si myslíte, že ruksak nikdy nemôže pôsobiť elegantne, ste na omyle. Kožené ruksaky sú toho ukážkovým dôkazom. Všetky spája minimalistický dizajn, ktorý bude rešpektovať ženský outfit, a zároveň sa za takýto ruksak nebudete hanbiť ani vo formálnejšej spoločnosti.

PLUSY

+ Pôsobí veľmi elegantne a žensky
+ Koža je veľmi odolný  a trvácny materiál
+ Pekné, čisté línie a dizajn ozvláštnený minimalistickými doplnkami
+ Hodí sa takmer na akúkoľvek príležitosť – práca, škola, prechádzka mestom,  rande
+ Ideálny pre mladé baby aj zrelé dámy

MÍNUSY

- Vyššia cena
- O kožený materiál sa treba náležite starať
- Menší výber skutočne bláznivých a extravagantných potlačí

Prečo látkový ruksak?

Látkové ruksaky sú rovnako pekné, ako kožené. V ponuke nájdete skutočne mega kúsky, nad ktorými som „híkala“ a „ochkala“. Ak by som bola športovejší, viac odvážnejší typ, ktorý vezme ruksak, vysadne na bicykel a vydá sa cestou – necestou, alebo jednoducho by som  túžila po extravagantnom kúsku s bláznivou potlačou, geometrickými vzormi, tak si vyberiem rozhodne látkový ruksak.

PLUSY

+ Množstvo dizajnov, strihov
+ Potlače od výmyslu sveta
+ Zhotovené aj v unisex verzií, ak by ste sa o ruksak chceli deliť s partnerom
+ Ideálny aj na dobrodružnejšie výpravy alebo do školy
+ Veľmi priaznivá cena

MÍNUSY

- Menej odolný
- Ľahšie sa zašpiní a na bledšej látke to hneď vidno
- Skôr pre mladšie ročníky (najmä tie mnohofarebné a dizajnovo bláznivé)
- Nepôsobí príliš formálne a nehodí sa do práce

Suma sumárum mi to vyšlo, že ten kožený ruksak zvládne moje nároky lepšie ako látkový. Pôsobí maximálne „high-end“. Vybrala som si akurátnu veľkosť, takže je vhodný aj do práce aj do školy, ale pokojne aj na kávičkové klábosenie s kamoškou v meste. A to podstatné - konečne mám voľné ruky a nechodím po meste ako obvešaný vianočný stromček.
Nezabúdajte však, že ste to Vy, kto si ruksak vyberá a nikto Vám nemôže diktovať, čo si máte vybrať alebo, čo sa Vám má páčiť. Porozmýšľajte najmä nad účelom ruksaku, poprezerajte si ponuku. A ktovie, možno si nakoniec vyberiete ruksak srdcom a nie rozumom.