Praktická baby taška... Ako som bez nej mohla byť?

 

Milé maminky, ale aj tehuľky v radostnom očakávaní. Dajme ruku na srdce, alebo na bruško: máte naozaj všetko, čo vaše bábo potrebuje? Nepýtam sa na naplnenie základných životných potrieb maličkého človiečika, milujúcu rodinu a všetko to, čo súvisí s láskou, nežnou starostlivosťou a pocitom bezpečného domova. Mám  na mysli konkrétnu praktickú vecičku, ktorá sa volá baby taška. Alebo taška pre mamčky, alebo dojčenský batoh, či ruksak pre mamičky. Máte, či nemáte? Ak máte, čítajte ďalej,  dozviete sa aj to, čo neviete. No a ak nemáte, tiež čítajte, lebo toto by ste naozaj mali vedieť a aj mať.

Každá mamička, ktorá skúsila radosti i strasti pohybu a presunov s bábätkom, veľmi dobre vie, čo potrebuje. Okrem pohody a pevných nervov aj praktických pomocníkov, ak teda zase nemáme poruke toho nášho chlapa, všakže? Je úplne ideálne, že na trhu je pomerne široký výber toho, čo potrebujeme. A že sú to veru aj pekné kúsky, hodiace sa k štýlu a vkusu každej z nás... Majú však aj iné prednosti. Tou základnou je praktickosť. Nosenia, zavesenia, ale aj ošetrovania a samozrejme aj úložná praktickosť. Teda čo všetko a ako sa do kabely či batohu zmestí bez toho, aby sme to tam museli nahádzať ako do námorníckeho bagu. Bez ladu a skladu. Ďalšou dôležitou vlastnosťou je odolnosť materiálu voči záťaži, vode a iným nástrahám nosenia. Tieto základné šikovné vlastnosti má mať, a ak nakupujete v správnom obchode, tak aj má batožina pre mamičky a ich malé detičky.

Základné rozdelenie tašiek pre mamičky

 

Všetky typy baby batožiny vznikli ako odpoveď dizajnérov a aj módnych tvorcov na praktické potreby mamičiek a ich detičiek. Pramatkami všetkých druhov mamičkovskej batožiny sú kočíkové tašky. Tie sú od počiatku najmä ľahké, ale aj odolné, no a samozrejme aj vo vnútri prakticky prispôsobené na pohodlné ukladanie všetkých potrebných drobností. Jednoduchým zložením z kočíka a prehodením na plece vznikol prvý typ tašiek pre mamičky.

Prebalovacia taška na rameno

Už to teda nie je kočíková taška, ktorú ste si prehodili na rameno po zaparkovaní kočíka. Je to samostatný druh baby batožiny. Má všetky prednosti a vlastnosti mamičkovskej tašky, teda praktickosť, odolnosť, ale aj kompaktný rozmer, objemné segmentované vnútro a ľahkosť. No a samozrejme tvarových, materiálových a dizajnových variácií je naozaj od výmyslu sveta. S ramienkami na pohodlné zavesenie, ale aj s echtovným ramenným popruhom, kľudne aj na nosenie crossbody, teda krížom cez telo, aby ste mali voľné ruky. Alebo aj s popruhmi na zavesenie na kočík.

Tašky s prebalovacou podložkou

Určite stále nie všade a nie všetky prostredia sú baby friendly. Kdekoľvek, či už idete so svojím bábätkom len k detskej lekárke, na prechádzku, na nákup, alebo na výlet, či dovolenku. Nájdete aj miesta, ktoré žiaľ nebudú baby a ani mami friendly. Ale čo narobíme, keď to naše bábätko potrebuje prebaliť? Nastupuje postup „když musíš, tak musíš“ a ak máš tašku s prebaľovacou podložkou, nie je čo riešiť. Geniálny nápad, však? Mladšia sestra tašky na rameno má teda ďalšiu praktickú súčasť naviac, prebaľovaciu podložku. Samozrejme spratnú, ľahkú, farebne ladiacu s taškou a z nepremokavého, jednoducho ošetrovateľného materiálu.

Sety pre mamičky

No a aby bol sortiment mamičkovských tašiek naozaj kompletný, môžete si vybrať rovno set v jednom dizajne a farbe. K väčšej taške alebo kabele na rameno sa teda pridáva okrem prebaľovacej podložky aj stredne veľká taška, menšia taštička na zips, prípadne aj obedová taška či taška na väčšiu baby fľašku.

Do batôžka si nalož

Ak ste žienka športovejšia, dávate prednosť batôžkom pred kabelami, môžete samozrejme tiež mať, čo treba. A do batôžka naložiť nielen všetko potrebné pre bábätko, ale aj pre seba. Sortiment batohov a ruksakov, vyrobený špeciálne pre mamičky a ich detičky je tiež veľmi pestrý. A opäť sú to praktické kúsky, väčšie či menšie, odolné, šikovné, pohodlne nositeľné. Vo všetkých možných a nemožných dizajnoch, materiálových či farebných variantoch.  

Spomedzi batôžkov, ruksakov a plecniakov pre mamičky sme vybrali ten, o ktorý je najväčší záujem. Pozrime sa spolu na hviezdu z našej mamičkovskej ponuky, ktorá si naozaj zaslúži okrem ovácií aj podrobný popis. Dizajnéri tohto milého,  šikovného a praktického batôžka mysleli kompletne  na všetky potreby mamičiek a ich bábätiek. Do tohto batôžka teda zmestíte naozaj všetko pre vaše bábätko. Vnútro je veľké, priestranné a veľmi prakticky segmentované. Priehradiek je presne toľko, koľko treba, zmestíte do nich fľašky aj fľaštičky, sušené mliečko, plienky, vlhčené utierky, krémiky, obrúsky, plyšáčika, dudlíky a cumlíky. A aj vaše osobné veci, vrátane kozmetiky, či skladacieho dáždnika majú pripravené svoje pohodlné miestečká a nemusíte so sebou vláčiť ešte aj kabelku.  

1.jpg

Nemajte obavy, nebudete na chrbte nosiť obrovskú a ťažkú krosnu pre horských nosičov, do ktorej sa zmestí aj sud piva. Tento bodkovaný, zvnútra objemný zázrak je aj rozmerovo šikovný. Na to, čo sa doň všetko zmestí, je pomerne malý a aj ľahučký. Prázdny váži necelé 2 kilá. Je úžasne praktický aj v tom, že okrem kabelky dokáže nahradiť vašu kočíkovú tašku. Viete ho totiž jednoducho zavesiť na kočík. Ak ale potrebujete pre istotu aj kočíkovú tašku, ruksak môžete niesť na pleciach. Aj keď bude plný, zvládnete to s ľahkosťou a pohodlne, keďže popruhy na ramená sú vystužené domäkka. Ak sa chystáte s bábätkom na dlhšiu cestu a beriete so sebou aj kufor na kolieskach, tento batôžtek jednoducho upevníte na výsuvnú rukoväť kufra. Vyrobený je z pevne tkanej textílie s bodkovanou potlačou, ktorá je odolná voči preťaženiu, uzatvára sa zipsom.

2.jpg

Maminky, ťehuľky, dámy, babenky, som si istá, že aj v tomto špeciálnom baby a mami segmente je z čoho vyberať. A dnes je to už naozaj tak, že každá z nás si môže vybrať to, čo k nej sadne tak, ako ritka nášho bábätka na šerblík...držím vám všetkým palce v krásnom a neľahkom poslaní. Nech vám vaše bábätká robia radosť, nech sú spolu s vami šťastné. A aj poriadne, kompletne, prakticky  a štýlovo zbalené.