Prichádza plesová sezóna. Aké kabelky sa hodia k šatám?

Obľúbená spoločenská udalosť, kde dámy majú šancu predviesť tie najluxusnejšie róby a ladné tanečné pohyby, sa už naplno rozbieha. Noblesnej plesovej zábave však predchádza nevyhnutná príprava a výber plesovej róby, šperkov, lodičiek a v neposlednom rade aj reprezentatívnej kabelky. Plesová kabelka je kľúčovým doplnkom, ktorý dokáže Vaše rozprávkové šaty krásne doplniť alebo pokaziť.

Riaďte sa protokolom

Ples je slávnostná udalosť, ktorej sa prikladá nesmierny význam, a preto sa riadi striktnými pravidlami spoločenskej etikety. Práve tá určuje, čo si môžete obliecť a aké doplnky zvoliť, aby ste nemuseli čeliť nepríjemnému spoločenskému faux - pa. Pokiaľ ide o plesovú kabelku, bezprostredne si zaobstarajte, čo najmenšiu, tzv. listovú alebo spoločenskú clutch kabelku. Do nej by sa Vám mali zmestiť len skutočne nevyhnutné veci ako je rúž, pudrenka, vreckovky, kreditka a mobil.

Vyberať si môžete skutočne zo širokej ponuky farieb, strihov, tvarov a materiálov. Rozhodovanie sa pre ideálnu plesovú kabelku môže predstavovať poriadne tvrdý oriešok a obzvlášť preto, by ste si ju mali vyberať veľmi starostlivo.

Flitre, koráliky, štrasy a kamienky

Výhodou plesov, bálov a iných významných spoločenských akcií je, že na nich môžete zažiariť, a to doslova. Prím hrá všetko, čo sa trbliece, ligoce a blyští. Ale pozor! Aj tu platí pravidlo – menej je viac. Preto, ak sa rozhodnete pre excentrickú ligotavú spoločenskú kabelku, alebo kabelku v trendy metalických odtieňoch, zladiť k nej by ste mali rovnako výrazné lodičky, avšak šaty by mali byť o niečo striedmejšie.

Plesová kabelka v univerzálnych farbách

Zlatá, strieborná, krémová, biela a čierna sú univerzálnymi farbami plesových kabeliek. Veľmi dobre sa kombinujú s najrôznejšími modelmi a farbami  dámskych plesových šiat. Vo všeobecnosti však platí, že plesová kabelka by mala ladiť buď so šatami, alebo s topánkami.

Veľkou výhodou listoviek v týchto univerzálnych farbách je, že ich počas roka určite využijete aj na iné, menej formálne príležitosti (divadlo, oslava, kino, večierok). Listové kabelky sú rozkošné a tešia sa veľkej obľube. Čoraz častejšie je ich možné vidieť ako excelentne dopĺňajú outfit žien aj počas bežného dňa.