Ako vybrať správnu kabelku na svadbu

Dievčence, zrejme sme to už každá zažili a nie raz. V bielom, ružovom, tyrkysovom, pred oltárom, alebo medzi družičkami. Či nevestinými priateľkami. Alebo ako partnerky svojich chlapov na svadbe niekoho, koho ani nepoznáme. A keď teda svadbovať, tak treba aj zaujať ako komplet zjav, či nie? Kabelka ako dôležitý doplnok nesmie chýbať ani na svadbe a ak tápete pri výbere, dáme pár tipov.

Vždy slávnostne a spoločensky

Ak sa práve nechystáme na country svadbu na ranč v koži so strapcami, vetrom vo vlasoch, vlastným sedlom na pleci a koženou brašnou na druhom, potrebujeme spoločenskú kabelku. Musíme ale seriózne ustriehnuť výber, pretože ak sa rozhodneme zle, môžeme pokaziť celkový dojem. A doslova zabiť svoj pôvab, eleganciu róby, lesk šperkov nesprávnym výberom kabelky. Svadba je jedna z top slávnostných, spoločenských udalostí a patrí sa na ňu vziať spoločenskú, luxusnú kabelku. A vôbec to nemusí  byť dizajnový kúsok vychýrenej značky s diamantami, ktorý vás bude stáť viac, ako celá svadba.

Aj nevesta potrebuje niekedy kabelku

Ak sa vydávame a silou mocou chceme v rukách okrem svadobnej kytičky držať kabelku, môžeme. Dokonca je to vraj jeden z rotujúcich módnych svadobných trendov. Ale pozor, musí to byť doslova unikát, ktorý bude dokonale zladený so svadobnou róbou, šperkami či ďalšími doplnkami. Mali by sme ju teda vnímať ako šik hodiaci sa doplnok, ktorý nepokazí celkové vyznenie svadobného outfitu. A v žiadnom prípade nesmie prebiť esprit nevesty, má ho len vhodne a nie extravagantne dopĺňať. Môže to byť napríklad strieborná perlová, ktorá sa hodí k šperkom. 

HBVy.n5878.jpg
Alebo malá clutch s kryštálmi. Kľudne ale aj farebná, ak máme vo vlasoch či na svadobnej róbe farebnú stuhu. Alebo farbu kabelky môžeme zvoliť podľa prevažujúcej farby kvietkov svadobnej kytice.

Pri výbere spoločenskej kabelky nezabúdajme na bontón

Ak ideme na svadbu ako hosť a nie v úlohe žiariacej nevesty, pozor na bontón. Základné pravidlo by sme mali rešpektovať: nezatieniť nevestu. Laďme teda kabelku síce ako žiariaci doplnok, ale taký, aby neprežiaril pôvab a doplnky nevesty. Ak chceme na cudzej svadbe zažiariť, dá sa predsa aj elegantne a striedmo. A opäť s kabelkou, ladiacou k tomu, čo máme na sebe. V pohode aj materiálovo, napríklad saténová tyrkysová clutch kabelka, ako uliata k saténovým šatám. 

2bIL.1514268.jpg

Družičkovo slonovinovo metalovo

Viem si predstaviť družičku na klasickej svadbe, ktorá je ale bytostne rokerka, metalistka. Rešpektuje však dohodnutý dresscode družičiek napríklad v slonovinovej farbe. Šaty teda žiadne malé čierne vybíjané, s gitarou na prsiach, ale slonovinové romantické. V kombinácii so metalickými šperkami a napríklad takouto unikátnou kabelkou.

rqlk.1214160.jpg

Alebo aj poprepletane dofialova

Na svadbe nemusíme len na parkete prepletať nôžkami a tančeky predvádzať. Môžeme mať so sebou aj trendy prepletaný doplnok. Ak telo dáme do fialovej róby a dajme tomu k tomu swarovski alebo kryštálové šperky, toto je ideálny kúsok:

nDvC.181803.jpg
Fantázii sa naozaj medze nekladú ani pri výbere kabelky na svadbu. Myslime ale vždy na to, že svadba akéhokoľvek štýlu, podľa akéhokoľvek scenára, je vždy spoločenská udalosť. A je fakt jedno, či bude v Paríži, na lúke pod altánkom, na pláži, v sobášnej miestnosti, alebo v chráme. Spoločenská a pre všetkých zúčastnených aj nezabudnuteľná udalosť. Na ktorej môžeme v pohode a s prehľadom zažiariť a na ktorú patrí spoločenská kabelka.