Akú batožinu si môžete vziať na palubu Wizzair a Ryanair?

Máte na túto sezónu naplánované prázdniny a predĺžené víkendové pobyty v niektorej obľúbenej destinácii? Letecké spoločnosti rozširujú letové programy, v letovom poriadku sa objavili nové mestá a krajiny. Aké ruksaky a kufre si môžu zobrať na palubu lietadla cestujúci s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami?

Do kabíny lietadiel Wizzair a Ryanair je výhodné vziať si batoh

V cene štandardnej letenky je jeden kus príručnej batožiny do kabíny lietadla. Obe spoločnosti majú prísne požiadavky na rozmery ruksakov a tašiek cestujúcich:

  • 40x30x20 cm – Wizzair;
  • 40x20x25 cm - Ryanair.

Do kabíny lietadla nie je možné vnášať nože, nožnice, ostré predmety, spreje, tekutiny v nádobách s objemom 100+ ml.
Dôležité! Notebooky, elektronické prístroje a power banky nie je možné umiestniť do batožinového priestoru lietadla. Z inteligentného kufra je potrebné vybrať lítium-iónovú batériu a vziať ju so sebou do kabíny. To všetko zaberá miesto v batohu.

Aby ste splnili podmienky leteckého dopravcu, vyberte si ľahké modely ruksakov:

  • šité z odolného nylonu, polyesterových vlákien, sieťoviny;
  • s priehradkami na notebook a pomôcky;
  • s plochými vonkajšími vreckami.

Užitočný je cestovný batoh s USB portom, systémom proti krádeži, RFID - blokovanie čítania bankových kariet.

Na palubu je možné vziať malý kufor. Za príplatok

Je vhodné nečakať na vyzdvihnutie batožiny po prílete, ale okamžite vyraziť za dobrodružstvami. Na pomoc prichádzajú kompaktné kufre na kolieskach, ktoré sú umiestnené v úložných priestoroch nad sedadlami pre cestujúcich.
Low cost letecké spoločnosti umožňujú vziať na palubu dodatočnú príručnú batožinu za poplatok.

  • Wizzair - WIZZ Priority service - 1 kufor, do 10 kg, 55x40x23cm.
  • Ryanair - Regular, programy Flexi Plus - 1 kufor, do 10 kg, 55x40x20cm.

Vyberte si nové kufre do kabíny lietadla s minimálnymi prípustnými rozmermi. Prednosť majú modely z ABS plastu alebo PVC, bez objemného dekoru a veľkých vonkajších vreciek, s hmotnosťou do 2 kg.

Kufor na check-in

Kufor sa musí pred prihlásením skontrolovať. Letecké spoločnosti nepovoľujú prepravu predmetov, ktoré sa môžu vznietiť, vybuchnúť alebo unikať. Zapamätajte si blokovací kód. Rozmery kufrov vyberajte s prihliadnutím na dĺžku cesty. Na spiatočnej ceste nezabudnite ponechať priestor na suveníry a darčeky. Štandardná hmotnosť batožiny na charterových letoch je do 15 kg. Pohyb po letisku je pohodlný s manévrovateľným kufrom na 360° otočných kolieskach so silnou teleskopickou rukoväťou.