Na čo dbať pri výbere aktovky pre prváka

Čas letí rýchlo a ani sa nenazdáte z vášho malého bábätka, ktoré pred chvíľou lozilo po štyroch sa stáva žiačik základnej školy so všetkými povinnosťami, ktoré k tomu patria.

Zaiste si ešte plne neuvedomuje význam tejto zmeny a raduje sa zo všetkých nových vecí, ktoré sa majú udiať. V prvom rade sa teší z nových šiat, peračníka, pier, farbičiek, zošitov a najmä zo školskej aktovky. Tá ho bude sprevádzať celý rok ak nie aj viac po celý deň a bude mu slúžiť na odkladanie vecí, preto pri jej výbere je potrebné dbať na rôzne hľadiská.

Aké by mala mať aktovka pre prváka?

Pri výbere aktovky pre prvákov je zvlášť dôležité dať pozor na viacero faktov, ktoré súvisia so zdravým a dobrým držaním tela dieťaťa. Mala by mať v prvom rade ergonomický tvar, vystuženú chrbtovú časť, nastaviteľné popruhy, primeranú veľkosť a váhu. Je dôležité, aby deťom padla ako uliata a príjemne sa nosila, bola pre ne pohodlná a nebránila správnemu držaniu tela.

Mala by byť taktiež vyrobená z kvalitného a odolného materiálu, lebo predsa len poznáme svoje deti a vieme ako zaobchádzajú s vecami a pravdaže každodenným používaním je isté opotrebovanie prirodzené. Dôležité je tiež pevné dno samotnej školskej tašky, ktorá zabezpečí, že bude stáť aj sama, neopretá a prázdna a zabráni tak prípadnému vyliatiu vody a špine. Ako v prípade všetkých školských tašiek aj pri tých, ktoré sú určené najmladším žiačikom je dôležitá praktickosť a prehľadnosť.

Ponuka aktoviek pre prváka

V ponuke aktoviek pre prváka nájdete značné množstvo možností. Líšia sa od seba napríklad tým, že niektoré sú opatrené kolieskami alebo množstvom jednotlivých komôr na ukladanie vecí a kníh. Iné sú opatrené ešte hrudným pásom alebo väčším či menším počtom reflexných prvkov. Takže stačí sa len poobzerať a vybrať si tú naj pre vaše dieťa.