Top 4 tipy, ako príjemne a bez chemikálií prevoňať vašu kabelku

Asi poznáte tie situácie, keď vám v kabelke zvoní mobil alebo hľadáte kľúče a za žiadnu cenu ich neviete nájsť. Namiesto toho sa v kabelke len prehrabujete, popritom sa vám vysypú omrvinky z toho lahodného keksíka, vyleje sa voda z fľaše, rozpučíte si sendvič, z ktorého vytečie dressing, a aby toho nebolo málo rozmrvia sa vám očné tiene. A povestný zapáchajúci odór je na svete. Najmä, ak si kabelku nevyčistíte hneď a dusíte to tam ešte pol dňa. Aby vám kabelka stále pekne voňala, vyskúšajte tieto top 4  osvedčené triky.

O kabelku sa je nutné starať nielen zvonka, ale i zvnútra. Zvonku ju vidí vaše okolie, ale dovnútra sa pozeráte len vy. Vlastne, nielen pozeráte... Krásna vôňa kabelky, ktorá vás omámi po jej otvorení, vám môže hneď zlepšiť deň.

Voňavé prívesky na kabelky

Tak ako radi používame parfém či aviváž na bielizeň, aby sme krásne voňali, čoraz častejšie kladieme túto požiadavku aj na značkové kabelky. Pocit sviežosti a čistoty môžete dopriať aj im v podobe voňavých príveskov, ktoré sú špeciálne určené práve do kabeliek. Na trhu je ich hneď niekoľko a fungujú na princípe voňavej náplne v tvare malej kartičky, ktorá je ukrytá v dizajnovo príťažlivom prívesku. Vonné kartičky sa dajú vyberať, ľubovoľne meniť, a vy tak každý deň môžete mať krásnu vôňu v kabelke podľa vašej aktuálnej nálady. Môžete sa ponoriť do vône santalové dreva, manga, rozkvitnutých ruží či sviežich citrusov. Je len na vás, do akej vône sa zamilujete.

Levanduľové vrecúška

Ručne vyrábané voňavé vrecúška sú overenou klasikou. Látkové vrecká rôznych veľkostí sú najčastejšie naplnené sušenou levanduľou, ktorá vašej kabelke dodá krásnu, ľahkú a upokojujúcu vôňu. Vrecúška plnia aj estetickú funkciu, pretože sú mnohokrát vyrobené z bavlny, ktorá je doplnená o krásne nášivky či čipku a stužky. Ak si vyberiete zmenšenú verziu, rozhodne vám v kabelke nezaberie veľa miesta. Vždy, keď budete chcieť vôňu v kabelke zintenzívniť, stačí obsah vrecka jemne postláčať.

Ak sa vám vôňa levandule nepozdáva, určite nájdete alternatívu napríklad v podobe náplne z medovky, škorice, sušeného pomaranča a iných byliniek a kvetov. Ak ste šikovné, voňavé vrecko do kabelky si hravo vyrobíte aj vlastnoručne.

Mini parfém

Značkové kabelky si zaslúžia značkový parfém. Aj taký parfém dokáže v kabelke vytvoriť krásnu vôňu. Nemusíte svoje prekrásne značkové kabelky prepĺňať zbytočne veľkým flakónom. Zaobstarajte si praktický a spratný rozprašovač do kabelky, do ktoré si odlejete vzorku svojho obľúbeného parfému.

Skvelou alternatívou, ako v kabelke navodiť príjemnú vôňu je vyrobiť si homemade bio tuhý parfém, ktorý sa zmestí buď do malej plastovej nádobky, alebo do otváracieho medailónu. Vystačíte si s esenciálnym olejom podľa vášho výberu, včelím voskom a mandľovým voskom, ktoré necháte roztopiť a následne spolu zapracujete. Potom už len parfém musí vychladnúť a následne je pripravený prevoňať kabelku.

Silicové mini mydielka

Aj tie najmenšie značkové kabelky budú mať dostatok miesta pre roztomilé voňavé mydielko. Mydielka sú tak malé, že si ich ani nevšimnete. Po otvorení kabelky však budete cítiť nádhernú vôňu, ktorá len tak ľahko nevyprchá. Na trhu nájdete mydielka vyrobené z prírodných surovín, s rastlinným základom, prírodným farbivom a vysokým obsahom éterických olejov. Mydielka sa vyrábajú v rôznych vôňach, veľkostiach, farbách a tvaroch, že ani nebudete vedieť, ktoré z nich si vybrať.