3 dôvody, prečo vám na turistiku stačí aj obyčajný batoh

Turistika – obľúbené hobby nejedného milovníka prírodných krás. S príchodom slnečnejších a dlhších dní, radi trávime voľné chvíle v prírode a vychutnávame si tú zaslúženú pohodu. A práve teraz nastal aj ten správny okamih na kúpu nového turistického batoha. Porozhliadnite sa po našej ponuke batohov a vyberte si ten pravý pre seba. My vám dáme 3 dôvody, prečo vám na výlet postačí aj obyčajný batoh, s ktorým sa zaručene budete cítiť skvele.

Nechystáte výpravu na Mount Everest

Turistika, výlety a vychádzky – to sú všetko aktivity založené na rekreačnom účele, pri ktorých si máte oddýchnuť, načerpať nové sily a spoznať okolité prírodné krásy a pamiatky. Načo by vám bol obrovský profi turistický batoh, ktorý by vám bránil vo voľnom pohybe a bol by pre vás zbytočnou záťažou? Nejdete predsa na Mount Everest, ktorý ma preveriť vašu fyzickú zdatnosť. Verte nám, turistický batoh malej veľkosti, vyrobený z nepremokavého materiálu, vám veľkoryso postačí. Zmestíte do neho všetko potrebné, má dostatok miesta a priehradiek, vďaka čomu môžete mať všetko pekne usporiadané a rovnomerne rozložené a v neposlednom rade nebudete  cítiť jeho záťaž ani po niekoľkých hodinách.

Kvalita za prijateľnú cenu

Profi turistické batohy nie sú lacná záležitosť a vaša peňaženka môže byť ľahšia aj o niekoľko desiatok eur. Takýto batoh je výhradne určený len na vysokohorskú turistiku a vybehnúť s ním do mesta by asi nebol najlepší nápad. Na jednodňovom výlete vám spoľahlivého „parťáka“ bude robiť aj obyčajný batoh, ktorý sa nemusí pýšiť nálepkou „profi“, a napriek tomu je odolný, vyrobený z kvalitných materiálov, nepremokavý, s vystuženou chrbtovou časťou, popruhmi, a k tomu všetkému, je za prijateľnú cenu.

Ide aj o estetickú stránku turistického batohu

Tento tretí dôvod sa možno viacej týka žien. Ale, kto by nechcel na fotkách z výletu vyzerať dobre? Profi turistické batohy nevyzerajú vždy vábivo a väčšinou sa nesú vo fádnom horolezeckom alebo výpravnom štýle, zladené do fádnych farieb. Navyše, sú príliš veľké a ťažké. Naše telo má tendenciu sa pod ich ťarchou ohýbať smerom k zemi a nelichotivá fotografia je na svete. S obyčajným batohom na výlet sa vám pôjde rezko, na fotkách ho takmer nebude vidieť a keď už, tak bude žiariť pestrými farbami a pekným dizajnom.