Dostatok priehradiek alebo módny doplnok? Aj peňaženky menia svoj účel

Peňaženky, aj keď sú primárne určené na úschovu peňazí, nie vždy je to tak. Niekedy by ste sa čudovali, čo všetko sa tam dá nájsť, najmä ak peňaženka disponuje dostatočne veľkým priestorom. Peňaženku so sebou nosíme so sebou všade a niekedy v nej „archivujeme“  naozaj úplné zbytočne. Podobne ako s kabelkami či topánkami, aj s peňaženkami to musí byť láska na prvý pohľad. Praktické peňaženky čoraz častejšie vstupujú aj do role skvelého módneho doplnku, vďaka ktorému môžete nielen platiť vo veľkom štýle, ale tiež bude súčasťou vášho jedinečného imidžu.

Peňaženka ako módny doplnok

Peňaženku si môžete vybrať podľa farby, tvaru, veľkosti alebo materiálu. Určite je tiež dobré porozmýšľať nad tým, aby sa svojim vzhľadom hodila k väčšine vašich outfitov , prípadne, aby skvelo ladila s vašou kabelkou. Pri kúpe novej peňaženky máme vždy na mysli slovíčko praktickosť.

Lenže, aká je to v skutočnosti praktická peňaženka? Taká, ktorá je malá a spratná, ale zmestí sa do nej len zopár bankoviek a nejaké doklady? Alebo taká, ktorá je veľká, priestranná a zmestia sa do nej okrem peňazí aj všetky vernostné a klubové kartičky, vizitky a kreditky? Je to nikdy nekončiaci súboj, ktorého víťaza si vyberieme len my.

Veľká alebo malá peňaženka?

Veľké peňaženky pôsobia elegantne a majú množstvo priehradiek, a presne tu niekedy nastáva prvý problém. Okrem bankoviek, kreditiek, kartičiek a dokladov sa do nich zmestia a j účtenky, sponky, gumičky, spinky, množstvo drobných, kľúčik, šupina z kapra alebo štvorlístok pre šťastie, fotky a mnoho iných nezvyčajných vecí. Nech je zvonku peňaženka akokoľvek krásna a svieti na nej nápis luxusnej značky, to, čo sa nachádza v jej vnútri, módnou záležitosťou rozhodne nie je. Z peknej a štýlovej peňaženky sa zrazu stane naprataná „mamičkovská“ peňaženka. A tak, ako sa z nej vytratil módny účel, vytratil sa z nej aj ten praktický.

Na druhej strane malé peňaženky sú spratnejšie. Ľahko sa vám zmestia aj do malej kabelky či do vrecka na kabáte. Vďaka nadčasovému dizajnu takúto peňaženku využijete aj na viacero príležitostí. Nemáte nutkanie do nej napchať všetky vernostné karty a zbytočnosti, ktoré by tam vôbec nemali, čo hľadať. Zmestí sa vám iba to, na čo je peňaženka v prvom rade určená – peniaze, či už v podobe bankoviek alebo kreditky, ktorú čoraz častejšie využívame a na hotovosť si už teda až tak nepotrpíme. Ľahká, ultra štíhla a vysoko módna.

Módny trend

Móda diktuje svoje fashion pravidlá aj vo svete peňaženiek. Trend veľkých peňaženiek stále valcuje tie menšie. Čoraz častejšie sa do popredia dostávajú peňaženky, ktoré sú navrhnuté tak, že môžu slúžiť aj ako malé „wristlet“ kabelky.

 

32828918715_44af65dea8_b.jpg

 

Majú dva veľké úložné priestory a do jedného z nich sa vám dokonca zmestí aj mobil. Treba si však naozaj dávať pozor, čo do nej vložíte, pretože potom nikdy neviete, čo z nej môžete vytiahnuť v tej najnevhodnejšej chvíli.