Cestujete? Pre toto si neberte moc veľký kufor

Pomaly, ale isto sa znova blíži obdobie, kedy si všetci poriadne oddýchneme, zídeme z kolotoča pracovných či školských povinností a odcestujeme na vytúženú letnú dovolenku. Lenže ešte predtým, ako si budeme užívať prímorské slniečko nás čaká jedna nie práve obľúbená činnosť – balenie.

oLhU.20_1000x1000_jpg.jpg

Či už cestujete pravidelne a často, alebo vyrážate len raz za čas na letnú dovolenku či poznávací zájazd, nikdy nepodceňujte výber vhodnej cestovnej batožiny. Určite mnohí z vás využívajú na balenie cestovný  kufor, ibaže nie vždy vhodnej veľkosti. Niekedy máme tendenciu si so sebou zbaliť aj veci, ktoré počas celej dovolenky z kufra ani len nevytiahneme, a tak nám len zbytočne zaberajú miesto a je jasné, že o to väčší a ťažší cestovný kufor musíme so sebou „ťahať“.

Zabudnite na veľký cestovný kufor

Možnože sa vám to bude zdať nepodstatné, ale naozaj chcete prísť v prvý deň dovolenky na hotel uťahaní, lebo ste museli počas cesty „posilňovať“ s príliš veľkým cestovným kufrom?  Samozrejme, ak máte po ruke chlapa, je to o niečo jednoduchšie. Ale ruku na srdce, dámy, kto vám pomôže, ak vyrážate na dovolenku len s kamoškami?

Manipulácia s veľkým cestovným kufrom je naozaj ťažká a podobne je na tom aj vaša koordinácia, ktoré je nestabilná. Jasné, poviete si: „Však ten kufor má koliečka a teleskopickú rúčku!“ Samozrejme, má. Ale cesta nikdy nie je na sto percent rovná a bez davu ľudí, cez ktorý sa musíte pretláčať. Ak prestupujete z jedného dopravného prostriedku na druhý, alebo musíte prejsť určitú vzdialenosť pešo, po čase váhu batožiny i tak ucítite, začne vás bolieť chrbát a vy sa budete trápiť s veľkým kufrom, zatiaľ čo vaši spolucestujúci si budú rezko vykračovať.

Na dovolenku lietadlom

Ak cestujete lietadlom, zbytočne veľký, ťažký a nepraktický cestovný kufor pocíti aj vaša peňaženka. Najmä páry a rodiny s deťmi majú tendenciu sa zbaliť do jedného obrovského kufra, a to sa im potom celkom mastne spočíta na letisku pri odbavení batožiny. Hlavne pri nízkonákladových spoločnostiach sú povolené rozmery veľmi striktne dodržiavané, takže, ak nechcete nezmyselne odľahčiť svoju peňaženku, myslite na veľkosť a váhu cestovného kufra, ktorá je povolená, a s ktorou sa vám bude bez problémov narábať.