Čo nesmie chýbať v školskom ruksaku

Školské povinnosti pomaly, ale isto volajú. Návrat do školských lavíc po letných prázdninách určite nie je prechádza ružovou záhradou. Aj my sme si tým prešli a vieme, že zvykanie si na školskú rutinu si vyžaduje istý čas. Ale aby sme ti to trošku uľahčili, prichystali sme si pre teba článok, v ktorom ti prezradíme, čo by v tvojom  školskom ruksaku rozhodne nemalo chýbať. Veríme, že tento malý pomocník bude pre teba oporou vo chvíľach, keď si budeš chystať veci do tvojho nového školského ruksaku.

Učebnice a zošity

Nudný, nezaujímavý, ale napriek tomu veľmi dôležitý obsah tvojho školského ruksaku, by mali tvoriť učebnice a zošity. Nechceš predsa hneď v prvé dni dostať poznámku za neplnenie si svojich školských povinností. Alebo sa mýlime? Všetky učebnice a zošity, ktoré v daný deň potrebuješ si poukladaj do veľkých priehradiek a ak sa dá, zorganizuj si ich podľa toho, ako máš jednotlivé predmety rozpísané v rozvrhu. Uvidíš, že v takto zorganizovaných učebniciach sa ti bude ľahšie orientovať a nedostaneš pri ich hľadaní „panický záchvat“, že si si niektorú z nich zabudol doma.

Školské potreby

V školskom ruksaku by ti samozrejme nemal chýbať ani peračník. My vieme, že prvý mesiac ho máš naprataný perami farby dúhy, ktoré sa z neho postupne zázračným spôsobom vytrácajú. A v konečnom dôsledku dospeješ k tomu, že písať sa dá aj ceruzkou. My to chápeme, ale pani učiteľka z teba asi nebude nadšená... Tak ťa prosíme, nos so sebou aspoň základnú výbavu – pero, ceruzka, guma, zvýrazňovač. Na strednej sa zrejme na hodinách matematiky zapotíš, tak by ti nemala chýbať ani kalkulačka a pravítko, kružidlo či uhlomer, ak budete mať práve hodinu geometrie.

Desiata

Najobľúbenejšia časť tvojho školského ruksaku, však? Určite si už zažil to ticho v triede, ktoré preruší len tvoj škvŕkajúci žalúdok. V tej chvíli nie je nič lepšie ako potajme vytiahnuť zo školského ruksaku nejakú dobrotu. Horšie je keď si ju doma zabudneš, ale aspoň to vyrieši školský bufet. Teda, ak si nezabudneš aj peniaze. To už ťa potom môže zachrániť len žoviálny spolužiak.

Kozmetika (hygienické potreby)

Baby to poznajú asi najlepšie. Bez kozmetiky a tuctu gumičiek do vlasov (lebo sa záhadne strácajú) ani na krok. Menšia kozmetická taštička sa stala súčasťou nejedného dievčenského školského ruksaku. Avšak hygienické vreckovky, antibakteriálny gél či žuvačky, by si našli miesto určite aj v školskom ruksaku pre chlapcov.

Osobné veci

Do tejto kategórie by sme mohli zaradiť veci, bez ktorých sa nielen v škole, ale hlavne v bežnom živote nezaobídete. V školskom ruksaku by ti preto nemala chýbať peňaženka/ dokladovka, kľúče od školskej skrinky a domu, samozrejme smartfón  rovno aj s nabíjačkou. Ak cestuješ do školy autobusom, do školského ruksaku si zbaľ aj slúchatká. Predsa len je cesta s hudobným podmazom príjemnejšia.