Prestala sa vám kabelka páčiť? Toto sú naše tipy, ako to napraviť

Určite aj vy máte kabelku, ktorá však už má čo-to za sebou. Jej kedysi krásny vzhľad už možno zdobia malé škrabance alebo škvrny, ktoré ju deklasovali na dno vášho šatníka. Alebo sa vám už kabelka jednoducho prestala páčiť? Nemusíte hneď kupovať novú. Pokojne vytiahnite tú starú! Ukážeme vám, ako obľúbenému kúsku vdýchnuť opäť nový život.

Existuje mnoho spôsobov, ako oživiť kabelku, je len na vás vybrať si ten, ktorý sa vám najviac pozdáva. Ak si vyberiete skutočne niečo nápadité, môžete z kabelky vykúzliť módny trend. Verte nám, aj nepatrná zmena dokáže divy. Pripravili sme si pre vás niekoľko zaujímavých tipov, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Prívesky na kabelky

Najjednoduchším spôsobom, ako si upraviť vzhľad kabelky, je odekorovať ju príveskom. V kurze sú veľké, mäkké, roztomilé a chlpaté brmbolce. Ich farebná škála je snáď nekonečná, od cukríkovo ružovej, cez odvážne neónové odtiene až po klasickú čiernu, bielu či hnedú. Ak nie ste práve fanynkou týchto hebučkých príveskov, možno sa vám zapáčia strapce, sovičky, hrubšie retiazky, písmenká alebo iné kovové dekorácie.

Šatka na milión spôsobov

Úprava kabeliek pomocou šatky je asi tá najkreatívnejšia. Šatka totiž ponúka široké spektrum možností, ako ju môžete na kabelku pripevniť tak, aby bola moderná. Záleží to na celkovom vzhľade nielen kabelky, ale aj celého outfitu. Niektoré žena dávajú prednosť uviazať šatku na konci ucha kabelky a nechať ju voľne plápolať vo vetre. Veľmi zaujímavo vyzerá, keď šatku uviažete okolo uší kabelky, akoby do vrkoča. Tento spôsob je aj veľmi praktický, pokiaľ máte uši na kabelke opotrebované, pretože takto ich vkusne zakryjete. Šatku môžete uviazať aj do úhľadnej mašle, uzla – kreativite sa medze nekladú.

Hravé nášivky, kamienky a štrasy

Nášivky sú nový módny hit, ktorý dodá šťavu akémukoľvek kúsku. Áno, aj kabelke. Zakúpte si hneď niekoľko a rozmiestnite ich na kabelku podľa vašej fantázie. Pripevnite ich špeciálnym lepidlom na textil, aby sa po čase dali ľahko odstrániť. Hravé nášivky môžete doplniť aj o ligotavé kamienky a štrasy. Kabelka bude hneď ako nová a zaručene vám ju bude každý závidieť. A iba vy sa budete môcť pýšiť týmto originálnym kúskom.

Vymeňte popruh kabelky

Aj takýto drobný detail dokáže zmeniť vzhľad kabelky. V prípade, že sa nebojíte odviazať a máte cit pre farby, pokojne zabudnite na pomyselný „tón v tóne“. Vyberte sa cestou kontrastov, napríklad akou je kombinácia tmavo modrej kabelky so sýto žltým popruhom. Dokonca si môžete dovoliť aj rôzne divoké vzory alebo popruh z úplne iného materiálu, ide len o to, ako viete danú kabelku nosiť a kombinovať s outfitom.