Seriál #2: Čo si zbaliť na festival

S príchodom teplých letných dní a prázdnin sa naplno začína rozbiehať aj festivalová sezóna. Či už dávate prednosť tanečnej hudbe alebo sa vyžívate v tvrdšej hudbe, nemôžete zabudnúť na to, že na festivale vás môže veľa vecí zaskočiť a prekvapiť. Preto je potrebné byť na všetko poriadne pripravení. Stačí, ak si do ruksaku pribalíte pár drobností, ktoré zaručia, že jediné, čo vás na festivale zamrzí, bude jeho koniec a návrat domov.

Vieme, že balenie je naozaj otravná vec a najradšej by ste niekomu zaplatili, aby to spravil za nás, ale všetko má svoje úskalia. Festival nie je len o skákaní pod pódiom, sedení na lúke s pohárom chladeného nápoja v ruke. Je treba myslieť aj na to, že z letných horúčav môžu prísť silné búrky, vietor či krupobitie. Že ten sladený nápoj vo vašej ruke veľmi priťahuje hmyz, najmä osy. A tiež, to, že na festivale sa veľmi ľahko zašpiníte.
To znamená, že na toto všetko musíte byť pripravení a všetky veci potrebujete vtesnať do čo najmenšieho ruksaku. Veď komu by sa na festival chcelo vláčiť obrovské ruksaky, kufre či tašky?

Nezabúdajte na bezpečnostné opatrenia

Ak idete na viacdňový festival, odporúčame do areálu campingu si doniesť veci vo väčšom ruksaku, keďže určite so sebou budete niesť aj spacák či stan a iné objemnejšie veci. A potom už priamo na festival si so sebou zobrať len to nevyhnutné a zbaliť sa do pekného mini ruksaku, ktorý je skôr módnym doplnkom. Vzhľadom na prísne bezpečnostné opatrenia, do areálu festivalu vás určite nevpustia s objemným ruksakom naprataným akoby ste išli na vysokohorskú výpravu. Kľúčom je teda rozmýšľať realisticky už pri výbere ruksaku.

Na dvojdňový festival si vystačíte napríklad s látkovými ruksakmi, ktoré nájdete aj v našej ponuke. A keďže vieme, že na festivale chcete vyzerať čo najlepšie, do ponuky sme zaradili aj ruksaky, ktoré sú dizajnovo ako stvorené pre festivalové noci. Tieto ruksaky sú malé, hravé a štýlové.

Čo sa vám v ruksaku zíde?

Ako iste viete, na festivale vás nečaká domáca pohoda. Na všetko sa čaká pekne krásne v rade, hlavne na toalety a sprchy. Preto sa vám v ruksaku určite zíde, čo najviac hygienických potrieb, najlepšie v malom cestovnom balení - antibakteriálny gél, papierové vreckovky, vlhčené vreckovky, žuvačky a podobne.
Dievčatám sa určite zíde malá kozmetická taštička. Znova odporúčame cestovné balenie všetkých kozmetických výrobkov, šetrí to miesto v ruksaku. Nezabudnite ani na tabletky proti bolesti, náplasti, kvapky do očí a iné lieky, ktoré musíte pravidelne užívať. S nevyspytateľným počasím zatočíte, ak si do ruksaku pribalíte pršiplášť či mikinu, ak by sa schladilo. A pre opačný prípad, teda dusno a horúčavy, si do ruksaku zbaľte slnečné okuliare, klobúk a opaľovací krém.

So sebou si určite zoberte doklady, hlavne občiansky preukaz a kartičku poistenca. Tie si vložte do malej peňaženky alebo tzv. dokladovky. A aby vám v hlave nedunelo a v ušiach nepískalo ešte týždeň po festivale, zbaľte si aj štuple do uší.

Drahé veci nechajte doma

V neposlednom rade myslite aj na vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť vašich vecí.  Na festival nepatria hodnotné veci, bez niektorých ako je napríklad mobil, sa však nezaobídeme. Platí však nepísané pravidlo, že čím viac pekných a drahých vecí máte so sebou, tým je väčšia šanca, že by k vám do stanu, alebo do ruksaku mohol zavítať zlodej a vy by ste obľúbené kúsky s najväčšou pravdepodobnosťou už nikdy nevideli. A ak si s takouto nepríjemnosťou nechcete pokaziť festival, tak si radšej dvakrát rozmyslite, či vám stojí zato brať si so sebou hodnotné veci, len aby ste na festivale blysli.