Lacné kabelky

Darček pre šteňatá bratranca sestrinho manžela, luskáčik do kuchyne, žrádlo pre veľryby, výplata asi v čase, keď vojde účes mullet do módy. A tak sa ti cestou z práce v hlave pozvoľna črtá graf závislosti tvojich financií na čase a zrazu si uvedomíš že sám Nándor Katona, maliar Tatier, by mohol tento graf používať ako predlohu pri náčrte hrdých Tatranských štítov. Nachádzaš sa niekde vo Veľkej Studenej doline a odtiaľ je ozaj jednoduchšie vyliezť na Slavkovský ako kúpiť si značkovú kabelku.

Ako si teda vybrať dobrú kabelku, ktorá sa nerozpadne ešte pred výplatou a zároveň nepredať babkin televízor? Móda nie je otázkou peňazí a existuje hneď niekoľko detailov na ktoré sa pri lacnej kabelke oplatí hodiť očko a kúpiť tak celkom kvalitný kúsok aj za málo peňazí.

#1 Remienky

Keď si už vyhodnotila, že vybraná kabelka ťa nedopraví do vietnamských predajných hál zo začiatku tisícročia ani po jej kúpe nebudeš nútená hlásiť osobný bankrot, určite skontroluj remienok.

Tenučké remienky znížia výrobné náklady, no ruku v ruke s týmto rapídne sa zníži i životnosť lacnej kabelky. Vždy preto voľ kabelky s  hrubým remienkom, najlepšie spevneným ďalšou vrstvou alebo tvoriacim kruhový prierez.

Za zmienku stojí i typ upevnenia remienku. Tu sa oplatí siahať po remienkoch upevnených ku kabelke kovovým krúžkom, ktorý na seba preberá časť námahy. Mnoho kabeliek tiež ponúka možnosť prepnutia dlhšieho a kratšieho remienku. Kratší sa zničí, prehodíš dlhší. Primitívne ale účinné!

Žena s lacnou kabelkou

#2 Tvrdší materiál

 

Pokiaľ nevezmeš dedkovu vzduchovku, nejaký ten žabykláč, riadnu dávku odvahy a nezaskočíš na savanu, tak to za 20 eur ten gepard asi nebude. Môže to ale byť aspoň kvalitná ekokoža .

Aj z obrázku v e-shope sa dá ako tak určiť miera jej kvality a to na základe pevnosti a hrúbky. Lacné kabelky, ktoré „stoja“ keď ich postavíš toho znesú jednoducho vždy viac. Nakoľko sa nekrčia, sú v prvom rade menej náchylné na lámanie koženky.

#3 Spevnený spodok

Podľa feng- šuej by si kabelku nikdy nemala skladať na zem, lebo ti z nej zemská energia kradne peniaze. A keďže si vyhodnotila že, vzhľadom na stav na účte ťa možno okradnúť jedine tak o tvoje bohaté duševné vlastníctvo, kabelku flákaš kde príde.

To v každom prípade nerobí dobre spodku kabelky, ktorý sa týmto barbarským zaobchádzaním systematicky zodiera. Sleduj teda pri nákupe poriadne spevnený spodok, v najlepšom prípade i taký s  malými kovovými tlmičmi.

Keď kabelku vynesieme na Burdž Chalífa vyhráme v športke? Na také vyhlásenia je krátke i feng-šuej...

Lacný ruksak

#4 Schované zipsy 

Objem ženských životných potrieb v súvislosti s objemom kabelky často nedáva fyzikálny zmysel. Si síce v tomto smere, ako každá žena, veľmi húževnatá a rada vyvraciaš fyzikálne zákony, no dopláca na to ten úbohý zips.

Zips síce možno síce po tisíci krát opraviť, no na tisíci prvý to môže byť konečná a nielen pre kabelku ale aj pre tvoje spoločenské postavenie, v prípade, že sa ti pokazí počas dlhého dňa. A tak si odsúdená na behanie s vytŕčajúcou horalkou a náhradnými silonkami. Radšej nech je pre prípad nehody všitý hlbšie a tým neviditeľný ako pre okolie tak i pre vreckárov.